Käsityöt ja chilit

09 joulukuuta, 2010

Retkeily ja muuta

Tänään käytiin Espoossa Jorvissa lastenpoliklinikalla Isoveljeä näyttämässä ja oikeastaan turhaan, koska hänessä ei ole sittenkään mikään varsinaisesti vialla. Hyvä näin. :) Terveyskeskuslääkäri varmisteli, kun laittoi meidät siellä käymään.

Pikkusisko nukahti eilen yöunille ensimmäistä kertaa vieroituksen jälkeen huutamatta. Vaipan laittoa kiukkusi, mutta sitten ojenteli käsiään sen merkiksi, että haluaa syliin nukkumaan ja nukahti siihen tyytyväisenä öhisten. Ihan outoa! Mukavaa. Tänään hän meni omia aikojaan rapsuttelemaan rattaita uniajan tullen (tottunut nukkumaan päiväunet niissä) ja suostui menemään huutamatta rattaiden sijaan sängyssä päiväunille. Huikeaa edistystä, eiköhän siihen 3v ikään mennessä siskokin opi nukahtamaan ilman kiukkua. Parina päivänä on nukuttu ylelliseen klo 6.50 asti, kun kuukausi on herätty 04.30-05.30 välillä. Siirtyivätköhän nämä nyt talviaikaan...

Kun kerran Espoon länsiosiin piti mennä, eikä ollut kiirettä pois, oli ihan pakko käydä katsastamassa poikasen kanssa Menita Outlet. Voi hyvä ihme mikä paikka! :D Siellä oli yllättävän paljon suht halpoja lankoja ja tietenkin niitä piti ostaa vähän.



















Mukaan tuli 500g violettia alpakkasekoitetta yht 25€ (edessä), 350g oranssia ja 150g harmaata Cashmerino-nimistä lankaa (kashmir-merino) yhteensä 19.50€, tumma vyyhti jotain random-lankaa 1€ ja 400g Novitan Butterfly puuvilla-viskoosisekoitetta 1€/kerä. Nuo cashmerino-langat näyttivät ihan siltä, että niistä saa Isoveljelle hyvän neuleen joskus. Varmaan noista muistakin saa jotakin mukavaa :) Butterflystä vaikka Pikkusiskolle. Kuvassa tällä kertaa assarina Isoveli ja kuvan ulkopuolella sisko, joka oli jo päivällä raadellut parilta kerältä vyötteet irti, vaan eipä haittaa.

Retki sujui ihan hyvin. Joulumieli on ollut vähän hukassa ja Isoveljen asioiden selviäminen alkoi nostaa tunnelmaa, varsinkin kun päästiin käymään siellä kaupassa ja löytyi noin kauniita lankoja vielä. Jos Pikkusiskon S.Mutans -testin saisi jotenkin tehtyä vielä, niin olisi oikein hyvä mieli. (Vakiohampilääkärilläni ei ollut tarvittavia testivälineitä ja odotamme nyt milloin julkisella pääsisi jos edes pääsee ennen kuin sitten 2v-synttärien aikaan. )

Pipareita ja perinteistä syntymäpäiväpiparitaloa ei tänä vuonna paisteta, koska 1) lasten hampaat kärsivät, 2) ne lihottavat eli sisältävät paljon hiilihydraattia, 3) en ehtinyt tehdä niitä mummon täällä ollessa enkä enää viitsi yrittääkään, kun siitä ei kuitenkaan tule mitään lasten kanssa (en halua että syövät raakaa kananmunaa taikinan seassa). Ehkä joskus tulevina jouluina vielä.

Kahvinjuonti loppui yhtä nopeasti kuin alkoi. Siitä ei vaan tule mitään, kofeiini ei sovi minulle edes yhden kupin päiväannoksella univajeisena. Kyllähän se virkistää mukavasti, mutta huonot puolet kävivät jo viikossa liian häiritseviksi. Ihan kuin olisin ollut jonkin tunnelin eristämänä tästä maailmasta :O Lisäksi olen ollut koko joulukuun alun ihan sekaisin enkä ole saanut oikein mitään tehtyä. En tiedä onko tämäkin kahvin aikaansaannoksia vai lasten lääkärireissujen selvittelyn väliajan seesteisempi tila (ei pakonomaista nypräystä koko ajan). Tosin eipä se olisi yllätys jos se olisi kahvin syytä, koska kofeiini ei todistetusti sovi lankahommiin.

Tunnisteet: , , , ,