Käsityöt ja chilit

13 marraskuuta, 2010

Uudet silmälasit
















Uudet lasit tulivat. Ylempänä ulkonaliikkumislasit, violetit, tanakat kehykset ja näöntarkastuksessa saadut linssit. Näkyy hyvin, ei ole hilaviivoja sotkemassa kuten aiemmissa. Linssit: oikea -5.25, cyl -2.25 ja vasen -4.50, cyl -1.75, näyttivät kamalan vahvoilta (myös likinäköisen) miehen päässä, kun taittovoima linssin sivussa näkyi "ulkopuolisen silmin". Alempana kotilasit, voimakkuutta alennettu 0.5 yksikköä, titaniumkehykset. Nämä ovat hyvin kevyet, suorastaan leijuvat päässä ja väri on luonnossa paljon vaaleampi mitä kuvassa. Pihalla näillä ei sitten näekään oikeastaan paljon mitään, tarkan näön alue alle 2m. Lasien yläreunassa on häivähdys (yllätys yllätys) vaaleaa violettia, mutta se ei näy tässä kuvassa. En viitsinyt kovin kauan jahkata kehysten valinnassa, koska olin itsekseni optikolla, ja vasta kotona huomasin värin kehyksissä... ei se mitään, parempi vaan etteivät ole kauttaaltaan vaaleanharmaat :) Molemmissa laseissa on tuplaohennetut linssit ja joku uusi likaa hylkivä pinnoite. Eikä nämä maksaneet edes täyttä 400 euroa. Toivon, että kehykset kestävät käytössä ja etteivät tenavat pistä titaniumlaseja solmuun. Täytyy vahdata entistäkin tarkemmin, vaikka eivät ole aiemmin onneksi moista päässeet tekemään lukuisista yrityksistä huolimatta.

On ihan outoa kun ei näe tarkasti kauemmas. Tuntuu, että koko pää, toiminta ja ajatukset on jotenkin jumissa kun näkö ei toimi siten kuin on tottunut :D Hassunkurista.

Valitin näöntarkastuksessa silmän alinomaista karhausta ja sen yhteydessä karmeannäköisiä verisuonia vasemmassa silmässä. Optikko teki mulle semmoisen testin, että laittoi vähän lisää miinusta ja kas, silmät lähtivät katselemaan mikä minnekin. Aiemmat lasit olivat 0.25 yksikköä vahvemmat kuin uudet ulkolasit, joten karhauksen syy taisi löytyä. Nyt, kun olen pari viikkoa pitänyt 5v vanhoja heikompia lasejani ja näitä uusia kotilaseja, ei ole karhannut yhtään. Tänään pidin tunnin uusia ulkolaseja sisällä, jo alkoi tuntua. Eli ulkolaseja pidän todellakin vain ulkona ja sisälaseja muuten, näin pysyy väsyneet silmät hyvin kuosissa :) Ehkä tämä on osaltaan myös iän mukanaan tuomia asioita.

Tunnisteet: