Käsityöt ja chilit

28 tammikuuta, 2011

Pikkupojan liivi

Pikkupoikanen tarvitsee selvästi keväämmäksi liivin, jota voi pitää ulkona lämmittämässä lauhalla säällä. Väkertelin tämmöisen Florica-langasta 3mm puikoilla. Takana ja edessä samanlaiset palmikot, joiden mallin otin täältä. Tosin palmikkomallissa oli mielestäni jotain outoa, joko en osannut lukea kaaviota oikein tai siinä oli kaksi kerrosta liikaa. Joka tapauksessa tein oman mieleni mukaan ja olen tyytyväinen symmetriseen lopputulokseen.



















Hiha-aukkoihin tein osittaisen resorin tasona niin, että kainalossa ei ole resoria ollenkaan. Viistotin resorin alareunoja. Kaulus ympyräresoria. Alareunassa on ainaoikeaa, se olisi ehkä voinut olla vähän kapeampikin. Saa nähdä miten paljon palmikot venyvät käytössä.

















Meinasin alunperin tehdä tästä langasta pitsihuivin, koska sitä oli 150g. Tästä tuli nyt kuitenkin liivi. En uskaltanut rueta tekemään liiviä Bambino-langan jämistä, joita oli ihan vähän vajaa 100g. Olisi se näköjään tullut niistäkin, jos vaan olisi tehnyt, koska tähän meni ihan vähän yli 100g Floricaa ja tässä on tuota palmikkoa noin paljon. Pituutta liivillä on reilummasti, toivottavasti mahtuisi myös ensi talvena.

Tunnisteet: , ,