Käsityöt ja chilit

08 tammikuuta, 2011

Pikkusiskon mittaus

Vajaan viikon päästä, 13.1.2011, on varattuna Pikkusiskon ruokatorven vuorokauden kestävä pH-mittaus. Julkiselta puolelta tuli lähete sen jälkeen, kun refluksilääkäri kuuli hampaiden reikiintymisestä.

Mittausta ennen pitää olla viikko käyttämättä happosalpaajia. Aika hyvin näkyi vaikutus, kun keskiviikkona otti viimeisen lääkkeen. Torstai-perjantai-yö meni ihan ranttaliksi (lääkkeen jotakuinkin täysi teho säilyy yli 24, mutta alle 48 tuntia). Perjantai-iltana ruoka-annokset olivat enää 80% entisistä. Perjantai-lauantai-yö on mennyt ilmeisesti tästä syystä vähän paremmin, vaikka onhan noita heräilyjä tullut jo neljä kappaletta klo 5 mennessä. Onneksi menin itse ajoissa nukkumaan. Yleensä herää kahdesti yössä, puoliltaöin ja klo 4-5.

Sitten kun pH-mittaus on ohi, onkin jo hetimiten hammaslääkäri ja sitten parin päivän päästä plakkitesti. Saadaan lyhyen ajan sisällä paljon uutta tietoa, toivottavasti siitä on jotain apua kokonaisuuden kannalta! Olen aika yllättynyt, että ne oikeasti suostuivat laittamaan tuon plakkitestilähetteen. Ruikutin siitäkin moneen paikkaan, mutta en tiedä kuka sen lopulta järjesti. Ihan kuin toisessa yläposkihampaassakin olisi joku reiäntapainen purupinnassa, täytyy hampilääkäriltä kysyä mitä sille pitää tehdä.

Useasti koko hampaidenpesuoperaatio on yhtä suoraa huutoa, rimpuilua ja harjan puremista, pese siinä sitten... ja ne on vaan pakko pestä kunnolla. Sähköhammasharjalla välillä antaa pestä jotenkin, mutta silläkään ei jatkuvasti. Ainakin se taisi toimia viimeksi hyvänä hämäyshoitona hammaslääkärin toimenpiteitä varten, ettei tule kauheaa slaakia kun lääkäri laittaa pöriseviä härveleitä suuhun.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 20:15, Blogger Salaneuloja said...

No voi sentään! Mä kyl pelkään, että Pikkusisko saa sen happosalpaajahomman loppuiäkseen.

 

Lähetä kommentti

<< Home