Käsityöt ja chilit

21 joulukuuta, 2010

Lasten lämpimät villahousut


Pakkasten tullen huomasin, että Nalle-langasta neulotut villahaalarit eivät lämmitä Pikkusiskon jalkoja tarpeeksi, vaikka olisi hahtuvavillahousut takapuolta lämmittämässä. Päätin tehdä vähän lämpöisemmät villahousut kaksinkertaisesta Bambino-langasta syksyllä testatulla villahousujen mallilla, tosin ilman henkseleitä.

Kaksinkertainen Bambino (Novitan, 100% villaa) oli helppoa ja nopeaa neuloa 5mm puikoilla eikä tullut liian tönkköäkään, vaikka paksut housut toki ovat. Tässä Isoveljellä päällä, mutta käyvät molemmille. Toivon mukaan näitä pystyisi pitämään useampana talvena, vaikka niin, että lahkeet olisivat vähän lyhemmät sitten kun käyttäjätkin liikkuvat vähän nopeammin.

 
 
Kesän törsäretkellä ostetuista kymmenestä kerästä Bambinoa on nyt jäljellä enää kaksi aloittamatonta ja kaksi aloitettua kerää, yhdet molempia värejä. Ensimmäisten villahousujen teon jälkeen ihmettelin, että mitä niistä tekisi kun niitä tuntui olevan niin paljon, mutta nyt on enää vähän jäljellä. Näihin housuihin kului arviolta 130g.

Tunnisteet: , ,