Käsityöt ja chilit

15 marraskuuta, 2010

Arkistojen aarteita osa N+5

Kaapissa on ollut yksi pusero. Se on muuten ihan hyvä, mutta siinä on ollut huono kaulus. Kyllästyin kaulukseen ja purin sen pois. Kokeilin tehdä uuden neulotun resorikauluksen, mutta näköjään on aika vaikeaa tehdä kunnollinen V-resorikaulus, joka asettuu hyvin. Lopulta päädyin vain virkkaamaan kaksi kerrosta löysiä kiinteitä silmukoita kaula-aukon reunaan. Kiertymisen yms. estämiseksi ensimmäinen kerros on virkattu oikealta puolelta, toinen nurjalta. Nyt se on hyvä!

Nuorempana helmasyntini on ihan selvästi ollut huonot kaulukset. Olen yrittänyt tehdä jänniä kauluksia ja visiot on olleet hyviä, mutta en ole osannut toteuttaa niitä (enkä näköjään vieläkään välttämättä osaa). (Nykyisin helmasyntini (blogaamisessa) on käyttää sulkuja joka paikassa, liikaa.)

Pusero on neulottu vanhasta hyvästä 7veljeksestä, se on ollut pidossa aikaisemmin paljon huolimatta kauluksesta, mutta ei näytä juurikaan kuluneelta. Lähempi tarkastelu neuloessa osoitti kuitenkin, että neule oli selvästi hieman ohentunut hartioilta. Lanka ei silti ole nyppyyntynyt yhtään. Tein tämän vuonna 1998 tai 1999 lukiolaisena. Helma ei ole kovin pitkä, se yltää tuohon juuri sopivalle korkeudelle lantioluiden kohdalle. Viime aikoina en ole pitänyt tätä kauluksen takia, mutta nyt on jo ollut päällä :) Tämä on oikeasti hyvä paita.


Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 15:11, Blogger MysteryKnitter said...

That looks awesome!

 

Lähetä kommentti

<< Home