Käsityöt ja chilit

08 marraskuuta, 2010

Refluksilapsen nukutusprosessi

Nyt on kahtena iltana peräkkäin sujunut pienen nukutus hyvin. Vieroituksesta on nyt niin kauan aikaa jo, yli kaksi viikkoa, että ei muista enää ikävöidä rintaa unikaveriksi. Ainoa kiukutus on, että ei millään malttaisi mennä nukkumaan ylipäätään.

Seuraavat asiat kun muistaa, niin nukahtaa 10 min aikana ja yö sujuu hyvin. Näitä on tietysti tullut testattua vähän useampana iltana kuin kahtena...
- Ei ruokaa viimeisen hereilläolotunnin aikana. Korkeintaan kevyt iltapala kahden viimeisen hereilläolotunnin aikana. Klo 16 refluksiruokavalion mukaista ruokaa niin paljon kuin suostuu syömään, ensin liharuokaa ja vaikka sitten jäätelöä, valkosuklaata, jne jälkiruoaksi. HUOM! kannattaa tarkistaa missä kunnossa hampaat ovat ennen imellutusten antamista, sekä allergia-aspekti. Syöttää ei auta paitsi ehkä vähän alussa, täytyy saada itse syömään, muuten menee yli masun kapasiteetin.
- Illalla vipellystä ja muuta ohjelmaa veljen kanssa niin, että masu puoltuu hyvin.
- Nukkumaan mennessä tarpeen tullen Gavisconia teelusikallinen. (Nyt myös aamulla happosalpaaja)
- Syliin, pystyhköön asentoon, vauvan oikea kylki ylöspäin, kävelemään ympäri huonetta. Jos alkaa huutaa, vaihdetaan kävelystä hyppelyyn ja juoksenteluun. Sitten kun rauhoittuu, hidastetaan takaisin kävelyyn. (Ihan kuin koliikkivauvojen kanssa...) Nukahtaa pian. Ei meuhkaa, ei huuda niin että alkaisi nousta masunesteet. Röyhtäilee, ynisee "unilaulujaan".
- Nukahtamisen jälkeen pidetään ainakin puoli tuntia samassa pystyasennossa. Voi mennä itse istumaan. Puolen tunnin jälkeen voi harkita sänkyyn kuskaamista.
- Viedään sänkyyn, ylävartalo tyynylle, joko selälleen tai kyljelleen, tarpeen mukaan. Pyörii itsekseen yöllä ympäri sänkyä sitten, kun masu on jo tyhjempi.
- Herää aamu(yö)llä sitten kun herää ja on iloinen ja alkaa selittää omia asioitaan :)

Huomenna on puolitoistavuotislääkäri neuvolassa.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 15:02, Blogger MysteryKnitter said...

Kyllä teillä on muistamista!

 

Lähetä kommentti

<< Home