Käsityöt ja chilit

22 marraskuuta, 2010

Pikkupojan neulepusero

Isoveli (pian 3v) tarvitsi villapuseron talvipakkasia varten, joten tein hänelle sellaisen. 



















Lanka on Novitan Luxus Cloud (villa 65%, bambu 35%) ja sitä meni lähes 300g. Palmikkomallin ja vertailumitat katsoin täältä. Tein vartalonympäryksen kapeammaksi pojan mittojen mukaan (ry 56cm) ja laskin muutoinkin uudet silmukkamäärät tämän langan tiheydelle. Etu- ja takakappaleessa isot palmikkokuviot, hihoissa pienet palmikot. Neuloin saumattomasti pyörönä alhaalta ylöspäin, oli helppoa neuloa (osan aikaa jopa lapsia vahdatessa). Olkasaumat tein kolmen puikon päättelyllä ja niistä tuli helposti hyvät! Hihasilmukat istutettuun hihaan noukin käsiaukoista ja neuloin ranteeseen päin pyörönä.



















Heti valmistumissovituksen jälkeen pusero pääsi pesuun ja väriä näkyi irtoavan jonkin verran, hyvä että pesin. Pesun jälkeen neule on hieman isompi kuin ennen pesua, mittasuhteet säilyivät kuitenkin ihan järkevinä.


















Näyttää päällä lähes mekolta, mutta se oli tarkoituskin, ettei alaselkää palele ulkona leikkiessä. Sisällä tätä tuskin pidetään, koska Isoveli on aika kuumainen. Pusero menee haalarin alle ongelmitta -> suurehko koko ei haittaa. Mahtuu varmaan monta vuotta :) Tästä puserosta tykkää koko perhe!

Muu elämä menee juhlien pitoon ja taas uusiin ongelmiin Pikkusiskolla. Niistä lisää myöhemmin.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 21:54, Blogger MysteryKnitter said...

Hieno neule!

 

Lähetä kommentti

<< Home