Käsityöt ja chilit

15 tammikuuta, 2012

Vinoneule osa 4

Oulunkylän lankakaupassa pari kuukautta sitten käydessä näin tämmöistä mukavanväristä Hjertegarn Lima-merkkistä lankaa. Olin jo ajatellut siinä vaiheessa, että olisi hauska tehdä myös toinen vinoneule itselleni, mutta erivärisenä kuin oranssi aiempi paita on. (Olen kyllä pitänyt oranssia paitaakin ihan mieluusti! eikä se ole edes vielä nöyhtääntynyt pahan näköiseksi, toisin kuin yksi punainen 7V-neuletakkini meni heti) Käytännössä vain tällaiset kirjavaksi rääkätyt langat käyvät näihin hommiin, ja 7V polkka -langat ovat tämänhetkisen tietoni mukaan muut vaihtoehdot tämän lisäksi, ja olen myös niitä kulkenut vahtaamassa kaupoissa. Liman väri vaan oli niin hieno, että sitä pääsi siksi mukaan 500g hinnasta huolimatta (78€/kg), onhan se sentään puhdasta villaa, mutta sitä ei voi pestä koneessa.

Melkein samantien ostamisen jälkeen vinotekele rupesi ilmestymään, ei pysyneet näpit erossa Limasta. Sitten se oli välillä tauolla, kun piti tehdä muuta, mutta nyt sain sen tehtyä loppuun. Hihoihin kesti noin 4 iltaa (iltayötä). Pusero on jälleen tekotavaltaan täysin identtinen aiemman version kanssa. Vartalo-osan teko meni jo aika yksinkertaisesti tällä kertaa, kun oli helppo mitata aiemmasta puserosta tarkat silmukka- ja senttimitat (Liman ja 7V:n tiheys on sama). Jottei aivan tylsäksi kävisi, tein raidat tällä kertaa eri suuntaan. Kaulus on myös vähän enemmän V-htävä ympyrän sijaan. Tarkoituksena oli myös saada mahdollisimman sopivan kokoinen neule. Hihat saavat poseerauskuvat näyttämään aika muhkeilta:



Selkäpuoli (kuvissa on myös omatekoiset uudet housut)


Hihat jäivät tällä kertaa suoriksi ranteesta, koska yritin resoria mutta se ei vaan käynyt tähän yhtään. Virkkasin päättelykerroksen kiintosilmukoilla. Näin tuli mukavat!


Ja mitähän kummaa sitä tässä kuvassa oikein tapahtuu? Kukaan ei tiedä. Jotakin outoa liikehtimistä. Paita näyttää silti mukavalta, vaikkakin masun kohdalta vähän lörpöttää.


Onhan tämä on aika lystikäs tuotos! Lankaa kului 410g, eli yksi kerä jäi ehjäksi ja jämät muista. Vähän tuo tosiaan löpsöttää tuosta keskivartalosta, mutta en halua mitään makkarannahkaa ;) Tähän saisi myös tehtyä vyötärökavennuksia, mutta epäilen neuleen asettuvan ajan myötä semmoiseen muotoon, että se olisi vähän turhaa.


Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 00:07, Blogger MysteryKnitter said...

You can knit!

 

Lähetä kommentti

<< Home