Käsityöt ja chilit

30 joulukuuta, 2011

Villakangaslippis

Tein itselleni (äitin ehdotuksesta ja lasten suosiollisella avustuksella) talvihatuksi villakangasversion jo testatusta lippiksestä. Samettilippis kun oli hyvä pitkälle syksyyn ja talvipipo liiskaa hiukset, enkä omista hupullista takkia. Kävin Eurokankaasta palaosastolta 20cm suikaleen paksua beigeä takkivillakangasta hintaan 2 euroa ja kaivelin jämäpussista flanelli-vuorikankaat. Villakangasta oli oikeastaan 23 cm ja se meni ihan kaikki.


Tikkailut eivät ole ihan millilleen kaikin paikoin, mutta en olekaan aiemmin tehnyt villakankaasta mitään. (Kuvassa häiriköimässä myös langanpätkiä.) Eipä haittaa pieni epätarkkuus, koska pipoärsytys kävi hyvin suureksi. Lisäksi jo 4,5v ikäinen työkaverini Husq ei ollut taaskaan oikein reilassa, siitä valuu öljyä pöydälle :O täytyy selvitellä sitäkin tarkemmin.

Tämä lippis on reilun kokoinen. Nyt ei tule räntää naamalle! (Tämähän on vähän kuin modernisoitu ja naisten käyttöön tarkoitettu versio sarkahatusta, joita löytynee mummonkin arkistoista. Sarkatakki siellä on ainakin ja se on hyvä. Nykyiset villakangastakit ovat myös hyviä, mutta niissä on harvemmin huppua, jos niissä on sitten muuta "leikkausta". Sama on syy myös jatkuvaan kaulanlämmittimien käyttötarpeeseen, villakangastakeissa tuppaa olemaan aika isolti auki nuo kaula-alueet. )

Tunnisteet:

1 Comments:

At 00:01, Blogger MysteryKnitter said...

Sinä se osaat ommella!

 

Lähetä kommentti

<< Home