Käsityöt ja chilit

10 joulukuuta, 2011

Joulu taisi jo tulla

Pikkusisko kävi hammaslääkärissä. Syksyllä yhdessä etuhampaassa oli kiilteetön, pehmennyt alue ja hammaslääkäri suunnitteli sen paikkaamista jossakin vaiheessa (lähi)tulevaisuutta. Nyt käydessä olikin alue kovettunut ja paikkaustarve siten poistunut. Jonkinlainen kiilteentapainen oli kehittynyt siihen. Näköjään ankaran tiukka hapoton (=mehuton ja muita reippaasti happamia tuotteita välttelevä) ja viimeisen kuukauden ajan myös täysin viljaton, maidoton ja munaton ruokavalio on pitänyt kokonaisrefluksoinnin ja hampaiden syömisaikaisen happoaltistuksen sen verran matalana, että hammas oli päässyt paranemaan, kaikesta lääkemäärän vaihtelusta huolimatta. Ikäänkuin tuo viljattomuus myös olisi vähentänyt kuplintaa kaikinpuolin.

Olen myös sairastelusta toivuttua käynyt kahteen otteeseen lankakaupassa. Äiti oli mukana ensimmäisellä retkellä ostamassa omiin juttuihinsa lankoja, mutta ne eivät näy kuvassa.


Kaupasta löytyi niin nättiä lankaa (Hjertegarn Lima), että ostin sitä normaalihinnalla... se on tuossa kuvassa ylimpänä... olikin aika kallista, mutta juuri sellaista kuin olen haikaillut, joten se tuli mukaan kotiin. Vaikka sitä ei voi pestä pesukoneessa. Se pääsi jo tekeytymäänkin.

Lisäksi ostin ajateltuun lasten joululahjaprojektiin toista kiloa punaista, mustaa ja valkoista Gjestal Maijaa, mutta alkutestien jälkeen projekti näyttää tuhoon tuomitulta. Aina käytännön toteutus ei onnistu (virkattu testikappale alla kuvassa), vaikka idea olisi hyväkin, eikä aikakaan olisi tainnut riittää valmiiksi saantiin ennen joulua.


Kaupassa oli myös uutta väriä Cewec Delanoa ja vanhoja sateenkaaren värisiä ja jotakin Fame Rand -nimistä lankaa, jolle on jo käyttötarkoitus tiedossa. Ja kaikkea muuta ;) Pitkän aikaa olikin vierähtänyt viime lankakauppavisiitistä :D Ja ai-ai tätä värien kirjoa!

Olen saanut yllättävän hyvin myös tehtyä koulujuttuja, mikä ilostuttaa. Ja olen saanut moneen otteeseen iloisia yllätyksiä täysin odottamattomasti kanssaihmisiltä :)

(Sivuhuomautus: Näköjään minulla on yli 30kg lankaa, mutta en tunne siitä toistaiseksi kovin paljon mitään erityistä. Luulen, että sitä kuluu joka tapauksessa. Ei edes Mies ole ruennut vielä valittamaan :D )

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At 19:10, Anonymous Anonyymi said...

Olisiko tontut ja jouluenkelit asialla? Olen itsekin kokenut, että on pitkää harmaata ja raskasta jaksoa ja sitten yks, kaks alkaa tapahtua mukavia asioita yksi toisensa perään ja niin ankeus unohtuu. Siispä iloista ja mukavaa joulunodotusta ja lapsille tietenki punaisia poskia lumileikeissä.

Tulin viikolla ensilumen sadettua kävellen kotiin ja vastaani tuli kolme pikku poikaa n. 6-7 v. Yhdellä rattikelkka ja kahdella pulkka, kovin touhukkaina kulkivat, juuri sen näköisinä kun lapsille on tullut ensilumi ja pääsee mäenlaskuun. En voinut olla ensimmäiseltä kysymättä, onko mukava kun pääsee mäen laskuun. Ja voi sitä korviin asti ulottuvaa hymyä ja silmän loistetta, kun poika reippaasti ja iloisesti vastasi ON. Kyllä siinä vanha tätikin ilostui ja ymmärsi, minkälaiset asiat elämässä ovat tärkeitä.

 
At 23:56, Blogger MysteryKnitter said...

Hyvä, että hammasasiat alkavat olla reilassa.
Upea kasa lankaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home