Käsityöt ja chilit

06 helmikuuta, 2012

Pakkaskintaat

Niin, pakkanen laski jo mutta kait sitä vielä tulee joskus uudestaankin. Virkkasin joskus vuosia sitten itselleni paksut mörvelökintaat 7V+mohair -yhdistelmästä pidettäväksi tyyninä pakkaspäivinä tavallisten rukkasten päällä ja ne kaiveltiin esiin viikonloppuna. Pikkusiskolla on usein viileät kädet, joten tein eilen hänelle ihan omat samanlaiset kintaat pulkassa istumisen aikana pidettäväksi. Langaksi päätyi puseron ylijäämä-Lima, joka olikin ihan sopiva lanka. Kulunki lienee ollut noin 70g, eli vielä jäi Limaa 20g. Näihin ei nyt sitten tullut sitä mohairia, mutta Lima huopuu ja kyllä nuo kuumentaa aika tehokkaasti ihan tältäänkin! :)


Ne on aika isot... menevät varmaan useammankin vuoden! Ei vaan auta päästää pesukoneeseen. Ja Isoveljelle kanssa valitsemastaan langasta, jahka ehdin, tosin hänen kätensä ovat monesti suorastaan kuumat jo muutenkin :)

Näitä tehdessä tuli taas mieleen yhtymäkohtia. Nämä ovat ihan selvästi päivitetty versio rukkaskintaista, mm. tämmöisistä, joita pidetään nahka- tai kumirukkasten sisällä lämmikkeenä... Juuri tuollaiset samanlaiset, leveät, suorat ja leveä tuppana peukalo ilman kiilaa. Paitsi että noita meidän versioita aiotaan pitää päällysrukkasina. Originellit kuuluu tehdä kinnasneulalla, mutta minäpä en sitä osaa ja kotoa löytyvät yksilöt ovat myös tehty ihan normaaliin tapaan neulomalla tai virkkaamalla. Olen itsekin pitänyt moneen otteeseen kumirukkasia ja rukkaskintaita :D

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 20:26, Blogger Salaneuloja said...

Hienoa työtä taas kerran!

 

Lähetä kommentti

<< Home