Käsityöt ja chilit

10 elokuuta, 2011

Uusi naapuri

Vanhan talon pihassa näkyy olevan uusi asukas. Sellainen puoli metriä pitkä, musta, ohut, kevyesti vaalealla koristeltu selästä, auringossa aholla päivettelevä ja liukkaasti liikkuva asukas. Kahdesti kuukauden sisään on hän näyttäytynyt minulle, mutta muille ei.

Heinäkuun puolella sain tuta joko tämän tai sen kaverin hampaat pohkeessani raivauksella. Polkaisin 40cm syvään kuoppaan ja samalla matalan kumikengän reunan yläpuolelle se iski. Tk-reissulla, jossa tuli iso annos kortisonia ja keittoliuosta, kävin myös ostamassa uudet sopivat täyspitkät kumikengät (mummon kengät on liian isoja). Tällä kertaa tuli näköjään pureman mukana myrkkyäkin, koska puremakohtaan tuli itsekseen mustelma muutamassa tunnissa. (Edellisen kerran käärme pureksi minua kotipihassa v. 1998 kolmien hampaanjälkien verran täysin kivuttomasti.) Alkuun meinasin, että nyt se olisi ollut amppari, kun selvästi näkyi vain yksi pistoreikä. Mustelman ilmestyminen, turvotus ja lähemmässä tarkastelussa illalla löytynyt toinen reikä ja sen vieressä oleva "exit wound", eli hampaan jättämät vetojäljet ihossa, rupesivat kuitenkin kuulostamaan oudolta ampparin tekeleiksi. Tämä purema teki hyvin kipeää ja kirveli, ikäänkuin kolme ampparia olisi pistänyt samaan reikään.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 23:27, Blogger MysteryKnitter said...

Ettei olis vaan sahalaita selässä sillä kaverilla. Samanmoinen meinas purra mua käteen kerran, kun mä poimin avokäsin puolukoita kaikessa rauhassa. Mä kiljaisin. Kaveri otti hatkat, ja onneksi otti. En olisi halunnut tulla haukatuksi, se kaveri kun tosiaan on myrkyllistä sorttia.

 

Lähetä kommentti

<< Home