Käsityöt ja chilit

17 toukokuuta, 2011

Housuongelma

Kevään tullen tuli takkiongelman lisäksi housuongelma. Kaapissa ei ollut sopivia kesähousuja, oli vain pitkiä tummia housuja taikka sitten ihan helleshortseja. Aiemmat välimuoto-raskaus-polvihousut eivät enää istu mitenkään päin päälle (olivat ihan ok raskaana). Kierros noin kymmenessä eri vaateliikkeessä tuotti tyhjän tuloksen, liekö liian krantuksi oppinut shoppailija?? Yhdet housut löytyi, joita olisin voinut harkita, mutta puolella pyydetystä hinnasta (40€ vs 20€). Toiset hyvännäköiset oli sitten ovh 100€, tarjous 60€, sinne jäivät.

Seuraavana päivänä menin puolihuolimattomasti käymään Eurokankaassa, ja mitä sieltä löytyi... Täydellinen kangas kesähousuiksi. Olin toivonut stretch-ominaisuutta, vaaleaa väriä, jotakin järkevän kokoista (kukka)kuviota, ei ihan ohuinta replukangasta eikä ihan paksuinta tönkköä farkkukangasta, sekä pystylinjaista leikkausta housuihin (ei vaakasaumaa reiteen!). Kaupoissa mätti joko kangasvalinta, leikkaus, kuvio tai hinta. (on vaikeaa :D) Mutta kun hyvä kangas löytyi, niin olipa mukava. Siitä saa sitäpaitsi kahdet housut, kun leikkaa nuukasti, ja kangas maksoi noin 9€.

Ainoa ongelma housujen tekemisessä itse oli se, että ei ollut kunnollisia kaavoja. (Tämä oikeastaan ajoi minut vaatekauppaan alun perinkin.) Noh, ei auttanut muuta kuin rueta tekemään kaavoja. Kaksi iltayötä mittailua vanhoista housuista, kaavanpiirtoa, lisää mittausta, kiroilua, tarkastusmittausta, kaavapaperin silppuamista ja lopulta länttäsin kaavat uudelle kankaalle. (Aiemmin olen yrittänyt tehdä housuja, mutta ne eivät onnistuneet hyvin. Kaavat olivat kuitenkin arkistossa, ja niihin oli hyvä vertailla.)

Housut ovat nyt valmiina ja en tiedä kummat ovat paremmat, housut vai kaavat :D Nämä onnistuivat täysin yli odotusten kaikin puolin.


Pysyvät päällä ilman vyötä, vaikka lisäsin kuvien ottamisen jälkeen vielä varalta vyönraksit. Lahkeensuissa on noin 5cm halkiot.


Yksityiskohtia vyötäröltä. Kaksoisneula oli oikein kätevä vyönrakseissa, tuli vähän ohkaisemmat raksit kuin yleensä ja niiden kiinnittäminenkin sujui helposti yhdellä tikkauksella.


Nämä housut ovat sopivaa kokoa 39 :D Kaupoissa kun on vaan sitä 38 (makkarankuoret) ja 40 (teltat). Ja lisäksi Eurokankaasta löytyi toinen beige yksivärinen, muutoin samanlainen housukangas, josta saa pitkät housut nyt näillä kaavoilla. Ai että olen iloinen! Tähän loppuun onkin hyvä laittaa yhdessä lasten kanssa muutama päivä sitten askarrellut pikkukakkosen auringot, kun se oikea Aurinko on ollut piileskelemässä jossain tänään. Kuva on otettu jääkaapin ovesta, magneetit törsöttävät edessä.


Isoveli teki ihan itse koko aurinkonsa, kun leikkasin vain valmiin ympyrän ja säteet, ja piirsi naamankin. "Silmäkarvat" ovat kuulema heikosti näkyvät viivat yläreunassa :D

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 23:11, Blogger MysteryKnitter said...

Those look awesome! You're a true master with the sewing machine!

 

Lähetä kommentti

<< Home