Käsityöt ja chilit

16 huhtikuuta, 2011

Pienet ompelukset

Jokin aika sitten ompelin vähäsen, tässä tuotokset. Jälkimmäisenä ommeltu kesäinen paita itselleni. Kaavat on piirretty vuosia sitten kaupasta ostetusta vastaavasta paidasta. Nyt se nimenomainen paita alkaa olla hajoamispisteessä, joten piti tehdä tilalle uusi. Kuva on kökkö.


Kankaana on jemmasta kaiveltu ribbitrikoo, jonka ompelun hoksasin vasta nyt kun viimeiset palat enää jäljellä 5m kankaasta... pitää survoa taitetta ommellessa paljon kangasta ryttyyn paininjalan eteen, jotta ompelukone ei joudu vetämään trikoota "auki", vaan tikkaa rytyssä olevan trikoon siihen paikkaan (kaksoisneulatikki kyllä joustaa sen mitä kangaskin). Kauluksesta tuli suht siisti täten, ensin meinasi mennä ihan lepruiluksi. Note to self: muista laittaa kaksoisneulan kanssa lankarullat pyörimään kumpikin eri suuntaan.

Toinen, lähes vuoden päivät ompelujonossa roikkunut työ oli Pikkusiskon kesähattu. Isoveljellä on jo omansa viime kesältä, nyt siskollekin on. Kangas löytyi äiskän jemmasta, ruinasin sen tähän tarkoitukseen :) On niin nättiä kangasta, että piti kuvata hattu joka suunnasta. Edestä:

Sivulta:


Takaa: (tässä näkyy kankaan "epäjatkuvuuskohta")


Toiselta sivulta:


Hatun lierinä ja vuorena on Marimekon puuvillaa. Kukkakankaasta jäi ihan minimaalisia tilkkuja yli, enkä raskinut viskata kukan kuvia, joten applikoin ne lieriin. Tein nauhatkin varalta, ettei sitten tarvitse kirota pois viskottua hattua :D eikä haittaa, vaikka nauhat leikkaisi poikki myöhemmin. Koko on reilu, mahtuu varmaan useampanakin kesänä. Nähtäväksi jää, että kelpaako neiti kranttupukeutujalle tämä sitten pitoon? Vielä ei ole kelvannut päähän...

Millähän välillä ehtisin kirjoittaa kaiken asiani tänne blogiin??? Juttua riittäisi, vaan aikaa ei.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 22:54, Blogger MysteryKnitter said...

Nice yarns. Nice clothes. Keep up the great work.

 

Lähetä kommentti

<< Home