Käsityöt ja chilit

30 maaliskuuta, 2011

Irtokaulus

Huomasin, että minulta puuttuu kokonaan kunnollinen irtokaulus. Kevättuulet puhaltavat kaulaan, mutta pakkaskelien paksut kaulaliinat eivät enää oikein tunnu hyviltä päällä. Vaikka nyt on jo ihan kohta huhtikuu, niin tein kauluksen kuitenkin. Onpahan olemassa talven varallekin. Kotvan mietittyäni ja lankalistaa katsottuani löysin ihan sopivan langan, 100g Bostonista vuonna 2006 mukana tullutta ggh:n 100% merinoa nimeltä Merino Soft. Kahdesta pikku kerästä ei oikein saa mitään lapsillekaan ja väri oli vähän semmoinen myös, ettei oikein pikku ystäville näyttänyt käyvän.

Mallina käytin epämääräistä yhdistelmää Dropsin (2o2n-kaulus), miesten (silmukoiden lisäystahti) ja lasten (samantapainen mallineule) kaulureista, höystettynä tietysti omilla vinkauksilla. Halusin selvästi geometrisen kuvion neljällä lisäyskohdalla (etu, taka, olat), en pyöreää. Tällainen oudolta näyttävä ryppykasa siitä tuli:












Puikot 3mm, lankaa meni se 100g, paitsi pikkunöttönen jäi yli. Päällä ei näytä ihan yhtä oudolta (toivottavasti)... Edessä on lyhennetyillä kerroksilla tehty alemmas yltävä kiila, koska kaikki talvitakkini ovat avaria kauluksesta. Kauluksen voi nostaa pystyyn näin:















Nappikiinnitys on vasemmalla olkapäällä. Sivulta näyttää tältä:



















Jos korkea kaulus ärsyttää, voi ylimmän napin avata ja taittaa kauluksen alemmas:














ja lopuksi vielä selän puolelta:










Virkattu verkkoreunus tuli sen takia, kun tekele alkoi näyttää jotenkin liian massiiviselta tms. Keskeneräisenä kaulusosa näytti liian tiukalta, mutta ehkä se siitä venyy ja ei se nappien kanssa ollut sittenkään liian tiukka, vaan enemmänkin napakka. Langan väriä oli kevään valosta huolimatta vaikea vangita kameralla, se on tuollainen hieman tummahko, aavistuksen harmaaseen oleva violetti. Lanka oli mukavaa neuloa, oikein pehmeää, kaapelikierteistä ja hyvin sileää (oikeastaan ihan pumpulilangan tapaista), vaikka on siis 100% merinovillaa. Ihan mukava lämmike tämä on! Passasi hyvin takin alle tänään tositoimissa testatessa. Ja jos onnistun löytämään Suomesta samaa lankaa, voisin vaikka ostaakin lasten neuleisiin, mutta lapsille sopivampaa väriä :)

Nyt saan raapia pääni puhki miettiessäni, että mitä tekisin seuraavaksi... kenties mohairmekon kivanvärisestä Varpu-langasta ensi talveksi, vaiko kesäksi jonkun neuletakin puuvillaviskoosi Butterflystä, vaiko Isoveljelle jotain kesäksi (ei taida kyllä tarvita eikä ole puuvillalankaakaan), vai ompelisinko jotain... Pikkusiskon kukkalätsän, trikoomekon, trikookesäpaitoja ja -housuja itselle vai ihan perus-tyynyliinoja... Vaihtoehtojen välillä arpoessa voinen neuloa vaaleansinistä Luxus Cloud-palmikkotekelettä tai kyynäsvarsien lämmittimet Floricasta? Raps raps raps...

Tunnisteet:

1 Comments:

At 22:50, Blogger MysteryKnitter said...

Hienoa jälkeä! En osaisi itse tehdä, olkoonkin, että tuo vaikuttaa aika helpolta.

 

Lähetä kommentti

<< Home