Käsityöt ja chilit

24 helmikuuta, 2011

Pikkubolero

Cewec Delano -langasta (80akryyli, 10villa, 5alpakka, 5mohair) neuloin keväisen pienen boleron ja tästä tuli ihana :D Värit ovat ihanat! Vaikka tämä on kirjava, kaikki värit ovat puhtaansävyisiä eli kehtaan pitääkin tätä ;) (Sovitukseen sattui vähän oudon värinen paita alle.)


Lankaa meni toista kerää, yhteensä noin 75g. Puikot 4mm. Raidoitus meni juuri kuten halusinkin. Istuu päälle hyvin!















Neuloin taas olalta alaspäin ja pyörönä kainalosta alaspäin mittojen mukaan. Olka"sauma" on tämän näköinen läheltä. Luon aluksi takakappaleen silmukat (kuvassa violetilla) ja kerään siitä etukappaleen silmukat (vihreällä). Tykkään tästä tavasta kahdesta syystä (verrattuna apulangalla luomiseen): ensinnäkin tämä on napakampi eikä venähdä hihan painosta hervottomasti. Toiseksi reunassa ei jää puolikasta silmukkaa, vaan silmukat menevät molempiin suuntiin ns. samassa kohdassa (tällä ei ole niin paljon väliä kuitenkaan, korkeintaan laskuissa sotkee se puolikas siellä vähän).


















Kainalon alunen on myös aika siisti, ei ole paksuja saumoja... Hihasilmukat kädentieltä noukittuna. Ja näkyypä kuvassa myös etukappaleen rintamuoto"laskoksen" paikkakin.




















Napit tähän löytyi viime nappikauppareissulla, vaikka neule oli silloin vielä vaiheessa. Ne ovat simpukan kuorta, tuollaiset helmiäisnapit. Sopivat tähän täydellisesti. Nappilistat ovat helmineuletta, siihen piti tehdä pari lisättyä kerrosta ettei vedä. Kaulus on hieman erikoinen, se oli aika vaikea tehdä järkevästi, mutta tykkään myös sen lopputulemasta, vaikka kaulusnappia pitikin siirtää hieman keskietukohdasta syrjään. Ikään kun tuo kauluksen reuna miehustan puolella yrittäisi hieman vetää... en välitä, ei haittaa :D Tämä on muuten niin mukava vaate että pitäähän se joku teonmerkki heittää ;)



















Tunnisteet: ,