Käsityöt ja chilit

13 helmikuuta, 2011

Kirjava villatakki

Marraskuun paikkeilla aloittamani Nalle-langasta oleva villatakki on nyt valmis. Viimeisten hihakerrosten neulominen oli ns. työn takana, mutta nyt on valmista :) Lanka on varsin kirjavaa Kukkaketo orvokki -lankaa, joten neule on todella värikäs! Tämä on ensisijaisesti arkitakki, eli ei mikään juhlaneule ;) Väritys on ihan mukava joka tapauksessa, yläosassa raitoja, selässä ja helmassa läiskittyy mukavasti ja hihat raitoja. Etuosan raidat menevät helmassa ns. päinvastoin.



















Takki yltää ihan mainiosti kiinni, vaikka se tuossa kuvassa näyttää repsottavankin nappien puutteessa. Lankaa meni hieman vajaa 400g ja neuleesta tuli juuri sopivan napakkaa, muttei tiukkaa tiheydellä 20silmukkaa = 10cm, puikot 3mm. Takki on (taas) neulottu mittojen mukaan saumattomasti olkapäiltä luoduista silmukoista alaspäin ja kainalon alta yhtenä kappaleena helmaan. Hihasilmukat keräilin kädenteiltä ja tein lievästi istutetut hihat. Hihoja tehdessä kohdistin molempien hihojen violetit ja oranssit raidat samoihin kohtiin. Siinä meinasi välillä olla tekemistä, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen, kun on symmetriset hihat. (Ylipäätään, pätkävärjätyistä on helppo saada tiheys samaksi kahdessa samanlaisessa objektissa, kun voi seurata langan kulumista raitojen vaihtelusta. Tämä on tällaiselle yli-pikkutarkalle näpertelijälle luksusta :D)


















Mitoitus osui nappiin, takki istuu päälle täydellisesti ja tuntuu hyvältä pitää. Hihat ovat sopivan pituiset, hihansuussa ja helmassa on ainaoikeaa jonkin matkaa. Hihat näyttivät neuloessa kamalan leveiltä yläosasta, mutta nyt ne ovat ihan normaalin näköiset. Kaulus tavallista 2o2n -resoria. Niskan taakse virkkasin vähän ketjusilmukoita pääntien reunaan, ettei venähdä ihan muodottomaksi.

On tässä jotakin pielessä silti. Yläosa on eri värierästä kuin loput takista. Mulla oli alussa lankaa 4 kerää, joista 2 keskenään samaa erää ja yksi lähes samanvärinen. (Neljäs oli selkeästi ihan eri väristä.) Aloitin yksinäisellä lähes samanvärisellä kerällä (meinasin tehdä boleron), mutta siellä oli sotkua langassa ja sain reklamaation jälkeen kaksi uutta kerää, jotka sattuivat olemaan samaa erää kuin kaksi vanhaa kerää. Ja se harmitus on se, että aloituslanka vaikuttaa olevan himpun verran ohkaisempaa tai pehmeämpää tai jotakin sen tapaista niin, että se tietysti kuluu sitten eniten tuossa hartialla.
 
Nyt pitäisi löytää jostakin tähän napit, omat jemmat jo katsoin eikä löytynyt eli kaupoissa pitäisi nyt pitää silmät auki.
Edit 15.2.2011: napit löytyivät.



















Jotta riikinkukkovaikutelma olisi täydellinen, kuvia ottaessa jalassa oli tällaiset vuonna 1994 yläasteella käsityötunnilla neulotut sukat :D Lankana tietenkin 7V ja vähän kulumaa kantapäissä. Mutta eipä näitä ole koko tätä aikaa pidetty...












Nyt kun entisiä Kukkaketolankoja on tuhottu näin reippaasti, tuli kaupasta taas alennusmyyntilankaa mukaan.













Luxus Cloudit olivat törkeän halvalla 1€/kerä eli 20€/kg. Lanka näyttää kestävän pesuakin ihan tarpeeksi hyvin, koska Isoveljen paita on käynyt pyykissä ja ei näytä siitä moksiskaan olevan. Näistä tulisi vaikka mukava palmikkopusero. Luotan siihen, että lasten kasvaessa lankaa rupeaa kulumaan :D

Tunnisteet: ,