Käsityöt ja chilit

23 huhtikuuta, 2011

Ruokavalio

Pääsiäistä ei täällä juuri herkkujen muodossa vietetä. Pikkusisko on ollut jo kolmatta viikkoa maidottoman ja munattoman sapuskan lisäksi viljattomalla (vehnä, ohra, kaura, ruis), sekä tietenkin muilla rajoitteillaan (paprikat sun muut ärhäkät mausteet yms). Viljojen immunoglobuliiniarvo oli lähellä allergiarajaa (0.33 vs 0.35), joten lääkärin kanssa päätimme kokeilla nyt vielä ilman niitäkin. Viljaton ei kuitenkaan tunnu purevan juurikaan mihinkään, toisin kuin maidoton (masun toiminta helpottui). Edelleenkään ei ole asiaa jättää happosalpaajaa pois. Tällä perusteella voisin mutuilla, että Pikkusiskolla on 1) yleisallergia kaikkeen, joka reagoi ainoastaan refluksina (iho aina puhdas) tai 2) rakenteellinen refluksi. Kumpikohan mahtaa olla kyseessä??....

Viljaton ruokavalio on aika paljon vaikeampaa pitää, kuin maidoton ja kananmunaton. Vehnää on tungettu kaikkeen! Ikisuosikki kalapuikot joutui myös pannaan :( Pikkuista harmittaa jos näkee esim. leipää vilaukselta kotona.

Ja mitä Pikkusisko sitten oikein voi syödä? Kevyesti kypsennettyä vähärasvaista lihaa tai kalaa, perunaa, porkkanaa, maidotonta margariinia, kurkkua, kurpitsaa, muita mietoja kasviksia, viljattomia leikkeleitä, useimpia hedelmiä ja marjoja, riisiä, hirssiä. Kyllä muitakin on, mutta nämä ovat yleisimmät.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 22:59, Blogger MysteryKnitter said...

Kyllä teillä on hurja tilanne!!!! Muuta ei voi sanoa. Munaton ja maidoton nyt vielä jotenkin varmaan sujuu, mutta viljaton siihen päälle...ei hyvää päivää!
Kiisseliä joudut varmaan tekemään jälkiruoaksi usein, jos prinsessa nyt syö kiisseliä.

 

Lähetä kommentti

<< Home