Käsityöt ja chilit

16 toukokuuta, 2011

Uusi kesätakki

Vanha takki oli itsekseen suurentunut kaapissa sen verran, että se näytti lepakolta päällä. Toinen vanha takki taas oli itsekseen pienentynyt kaapissa niin, että sekään ei passannut. Piti ratkaista ongelma tekemällä keskikokoinen nro 38 oleva takki. Kaavat oli lyhyille ihmisille mitoitetut SK 3/2001, aiempi takki oli kokoa 42. Mielestäni isomman koon kaava istui aikoinaan paremmin, tässä pienemmässä on todella kapeat hihat ja hieman ahtaat kädentiet, mutta meneehän tuo kuitenkin. Kankaaksi löysin Eurokankaan palalaarista Laura Ashley -merkkistä tukevaa puuvillakangasta, kangasta oli lähemmäs 5m ja se maksoi 37€. Vuorikankaan kappaleita on jemmassa, joten sitä ei tarvinnut ostaa ollenkaan. Nyt päälliskangasta on jäljellä vielä 3,5m. Tehdessä näytti, että takki jää pieneksi just noista kainaloista ja käsiaukoista, mutta ainakin paikallaan seistessä on valmiina just sopiva :D


Jätin tietoisesti olka-kainalo-välille 1cm ylimääräistä väljyyttä selän leveyteen, että mahtuisin liikkumaankin :)


Napit olivat oikea murheenkryyni, koska kankaan värisiä nappeja ei meinannut löytyä millään. Lopulta tilasin netin kautta Kangastukusta 20mm helmiäiskukkanapit. Nappeja halusin vain 3kpl, koska alemmas lantiolle en tahdo nappia, kun se ei kuitenkaan yltäisi kiinni istuessa.


Taskut on upotettu etumuotolaskoksiin ja takissa on täysi vuoritus.


Vielä kuva sisäpuolelta kauluksesta: (ryppyjä tullut kun roikkunut hengarissa)


Takki oli nopea tehdä, kun olin jo kerran sellaisen tehnyt. Leikkasin hyvin nuukasti kangasta, alavarat pistin pituussuunnassa kahtia säästösyistä :D Päivä meni ompeluun (lastenhoitoavun kera), jos napinläpiä ja nappeja ei lasketa.

Tunnisteet:

1 Comments:

At 23:08, Blogger MysteryKnitter said...

Tyrmäävän upea!

 

Lähetä kommentti

<< Home