Käsityöt ja chilit

18 syyskuuta, 2009

Ettei elämä kävisi tylsäksi

Isoveljen varpaan status quo päivitetty: ei toimenpiteitä toistaiseksi, paitsi rasvausta Bepanthenilla. Näyttää ihan säädylliseltä, vaikkakin vähän röpelöinen. Sitten asiaan.

Hieman yli kuukausi sitten (edellisiltä asukkailta saatu) tiskikone hajosi. Se valutti vettä alleen kahdesta eri kohdasta; tulovesiputken liitoksesta ja koneen alta. Huomasin sattumalta vettä toistuvasti ja enenevästi listojen alla ja vieressä, katsottiin ja huomattiin viat. Vain yksi 10cm lastulevypäkäle oli puoliksi märkä. Muovimatto oli nostettu seinälle eli sinne ei ole vettä mennyt. Kone ollut siitä asti käyttämättömänä, kuukauden päivät olen tiskannut itse.

Joskus kesällä olohuoneen lämpöpatteri tippui alas seinältä ja rojahti kellalleen, onneksi nojatuolia vasten. Samalla se oli aiheuttanut ilmeistä vääntöä putkiin, ja loppukesällä huomasin samassa putkessa, liitoskohdassa, makuuhuoneen puolella ruosteista veden tiputusta aivan vähän. Viikko sitten vettä oli jo 5cm lammikko liitoksen alla.

Tällä viikolla, 15.9. mies huomasi vessassa käydessään, että pyykinpesukone haisee epämääräisesti kärähtäneeltä sähkölaitteelta. Kone seis, pyykit ulos vauvan vannaan ja uutta etsimään.

14.9. oltiin tilattu uusi tiskikone. Samaan toimitukseen ei saanut seuraavana päivänä enää pyykkikonetta. Mentiin sitten 15.pv ostamaan uusi kone itse eri kaupasta.

Pyykkikone tuli 16.pv, tiskikone tuli 17.pv ja putkimies kävi tänään 18.pv säätämässä valuvan patterinputken. Sanoi, että jos sitä olisi potkaissut tms., se olisi päästänyt vedet ulos kaukolämpöverkon paineella.

Mies on tehnyt ympäripyöreää päivää viimeiset 3vk labrakurssinsa kanssa, tänään loppui ja mies oli ensimmäisenä valmis. Kukaan muu ei saanut määräajassa tehtyä.

Isoveljen tuttivieroitus aloitettiin viime viikolla. Pikkusisko oppi kääntymään selältä masulleen :) Hän ei suostu pötköttämään rattaissa hereillä, koska haluaa katsella ympärilleen, muttei osaa istua. Olen kaksi kertaa tullut puolet kauppareissusta vauvaa kantaen. Kantoliinakaan ei oikein kaupassa ole kätevä rattaiden ja korin kanssa. Kieltäydyn menemästä yksin noiden kanssa kauppaan toistaiseksi, siihen asti kun Pikkusisko istuu rattaissa. Paitsi ehkä akuutissa hätätilanteessa voin mennä.

Ihmettelen etten ole vieläkään hajalla lopen. Sen on pakko johtua Roombasta. Onneksi kerkisin sentään ilmoittaa patterista ajoissa. Eilen kerkisin jopa parsia vanhoja villasukkiani. Olen vilustunut ja kurkkuun koskee ja varpaita palelee ilman villasukkia.

Meillä ei nukuttu tänäänkään päiväunia.

Lopuksi vielä kuva meidän pesutornista:

Tunnisteet: , , ,

1 Comments:

At 19:18, Blogger MysteryKnitter said...

No johan on teillä ollut vauhdikasta, eikä vain babyjen takia.

 

Lähetä kommentti

<< Home