Käsityöt ja chilit

23 lokakuuta, 2007

Hassuja chilejä

Nyt kun on uusi kamera (jonka hinnasta saatiin vielä 10% alennusta koska siinä oli erilainen usb-portti mitä ominaisuuslistassa sanottiin) niin täytyy kuvata uusia, erikoisia chilejä. Yksi lajike on tehnyt pari paprikaa, jotka ovat ihan hassuja! Litteitä ja leveitä. Tämä on piispankruunu-niminen chili.

Toinen mukava yllätys on chili, joka on eri rotua kuin tavallisimmat chilit ja kukkii, mutta tekeekin violetin kukan! Nätti on! Tämä on jo kotvan aikaa tehnyt näitä kukkia, paprikoita ei ole näkynyt silti.

Tunnisteet:

3 Comments:

At 18:08, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos ohjeista! Ostin tuon pikku chilin yhdestä kukkamyymälästä ja kysyin myyjältä ohjeita, mutta ei kertonut muuta kuin että pitää kastella tasaisesti. :/ Siksi olen vähän hukassa ollut. Chiliraukka oli vielä kaikenlisäksi saanut äskettäin jostain kylmyyttä ja oli pahan näköisesti nuukahtanut, mutta muutamassa tunnissa kuitenkin nousi.
Sitkeä yksilö taitaa olla. :)
Sen vielä voisin kysäistä, että miten pitkäikäisiä nuo chilit yleensä on?

 
At 15:15, Blogger K said...

Chilit näyttävät tosiaan olevan yllättävän kestäviä kasveja. Meillä olevista chileistä suurin osa on kylvetty keväällä ja kesällä 2005, ja näistä noin 10/40 on heittänyt tähän mennessä henkensä. Täytyy kyllä sanoa, että paremmassa hoidossa poistuma ei olisi ollut noin suurta. Viime talvena kastelut ja tänä keväänä ruukunvaihdot jäi vähän retuperälle, joka oli luullakseni suurin syy chilien kuolemiseen. Siltikin niitä jäi vielä reippaasti henkiin, ja kun kesän myötä ruettiin kastelemaan ja lannoittamaan asianmukaisesti, kasvit heräsivät uudestaan kasvamaan ja ovat taas ihan lehteviä ja tekevät satoakin. :) Hyvissä olosuhteissa varmaan menevät siis useita vuosiakin samat yksilöt.

 
At 18:14, Blogger MysteryKnitter said...

Tuo kukka tuo mieleen orkidean, vaikka chili onkin.

 

Lähetä kommentti

<< Home