Käsityöt ja chilit

03 tammikuuta, 2013

Loppusyksyn ja vuodenvaihteen neuleita

Syksyn mittaan tein yhteensä neljä Möbius-nauhahuivia, neljä paria sukkia, joista kahdet aikuisen ja kahdet lapsen kokoa ja yhdet villahousut (lasten koko), kaiketi ei muuta. 

Hellou hellou! Lasten hahmopipot ovat lopulta valmiit. Molemmissa lankana Gjestal Maija, jota jemmasta löytyy useammassakin värissä. Kissan pärstän matkin enimmäkseen nettitutkailujen perusteella + parista meiltä löytyvästä kuvasta, eikä se ollut ihan mutkatonta touhua. Tässä molemmat pipot, vaikka Spider oli jo aiemminkin:
Vuoritus on myös suoritettu Mummon suosiollisella avustuksella. Vuorina on flanellia, johon on kiinnitetty sieltä täältä kaitale windstopper-fleeceä pipon alareunasta noin 10cm ylöspäin. Jämäkangaspussista onneksi löytyy kaikennäköistä! Paitsi Hello-pipon windstopperin jämässä oli uloke keskellä, joka jäi pipon päälaelle mukavasti, joten turha sitä oli sieltä poiskaan leikata. Tuuletusaukkoja jäi kyllä tarpeeksi. Mummo ompeli vuorit kiinni pipoihin reunasta.


Nyt, kun lopulta on koittanut muutama vapaapäivä, kävin syksyllä tarjouksesta löytyneen 7V papukaija-langan kimppuun ja tein sukat uudenvuodenneuleena. Nyt yritin tehdä korkeamman kantapään ja kapeamman nilkan kuin Novitan sukissa, koska 3mm puikot taitaa sittenkin olla aika reilut 7V:n sukkiin... vaikka niillä onkin nopeaa neuloa sukat. Syksyllä tehdyistä sukista tuli osasta lörtsöt (48s). (Nalle-sukat (56s) sensijaan tulevat hyviksi ihan Novitan ohjeen mukaan tehtynä 2.5mm tikuilla.) Ei tarvinne sanoa, että olen vähän höpsähtänyt kirjaviin sukkiin.
Viime aikojen mukavin yllätys tuli, kun oli ollut synttärini, ja olimme lasten kanssa kaupassa. Isoveli sujautti vaivihkaa lankahyllyltä kerän pikku-ostoskärriinsä, ja sitten kun kehotin viemään langan takaisin hyllyyn, alkoikin supista haluavansa antaa kyseisen lankakerän minulle synttärilahjaksi :) Kerä sai jäädä kärryyn, ja kotona selvisi että hän oli jo suunnitellut tätä parin päivän ajan ja sitten toteutti, kun oli mukana kaupassa. (Toki maksoin kerän muiden ostosten joukossa, eihän muuta voi olettaa 5v:n rahataloutta koskien.)


Lisäksi vielä eilen kaupassa hän kysyi: Haluatko äiti lisää tätä talolankaa? Vyötteessä näkyy tosiaan olevan talon kuva, vaikkei se nyt tässä kuvassa kovin hyvin näykään. Nyt ei ostettu kuitenkaan enempää, kun synttäritkin on jo reilusti takanapäin.

Loma on ihan kohta ohi, enkä ehtinyt aloittaa vinoneuletta. Sen sijaan kaivoin paksun villamekon tekeleen Tempo-langasta viime helmikuulta esiin, ja tehnen sen valmiiksi toivottavasti tänä talvena. Hyvin toimii talvenmanaus, heti kun on sukset ja villamekko esillä, niin tulee +3 astetta ja kaikki lumet sulavat. Pöh!


Tunnisteet: , , ,