Käsityöt ja chilit

14 elokuuta, 2012

Kesä

Tämä kesä ei ollut yhtä hyvä kuin viime kesä. Suurimmat vastukset olivat jatkuva vesisade ja kaikenlaiset siihen liittyvät ja liittymättömät tekniset ongelmat. Pöpelikköä saatiin huristettua vain hädin tuskin 4 ha, josta siitäkin osa oli ylispuun poistoa. Hymy hyytyy, kun raivurin kanssa on ryskytty taimikon läpi yli puoli kilometriä, ja huomataan, että ilmanputsari on pudonnut matkalle. Löytyi sentään noin 50m päästä, kuin ihmeen kaupalla, eikä silloin edes satanut.


Kännykästä tuli sateella sadetakin taskussa vatupassi, kun vain vesikupla seilasi ruudun takana. Sim toimii kuitenkin, puhelinkojeesta ei ole vielä lopullista tuomiota selvillä. On se kätevää, kun pari vuotta lasten leluna pyörinyt, käytöstä 01/2008 poistettu Nokian 3510 (ostettu vissiin 2002) toimii käytännössä uudenveroisesti!

Sadekesään kuuluu tietysti paljon muutakin. Rupisammakoita oli joka paikassa!

Sieniä. Raivuulta tullessa löytyi vaaleita orakkaita eikä ollut mitään muuta keräämiseen soveltuvaa kapistusta mukana; yritin vuorata vähän saniaisen lehdillä...



Metsämansikoita. Niitä sai liiterin takaa muutamassa päivässä yli litran, lapset tiirasivat marjoja ja minä keräsin, että jos käärme tulee niin pistää minua eikä tenavia. Tässä suurin kertasaalis:

Mustikoita keräsin "poimuajolla" neljä sankollista.

Ritariperhonen oli pihamaalla keräämässä auringonsäteitä:


Tässä kuva aiemmin mainituista Pikkusiskon farkkumallisista housuista. Lahkeissa on kääntövarana eri kangasta, kun 1) pinkki stretchpuuvilla loppui kesken ja 2) ovat piristävän näköiset noin. Koko menee alle 98:sta varmaan 116 asti.


Isoveli 4v7kk näyttää mallia, miten polttopuuta tehdään:


Saha ei sentään ole käynnissä... Ihme, että hän jaksoi nostaa sen ja olevinaan sahata sillä!

Ja lopuksi vielä yhteiskuvassa kesällä neulotut sukat. Sain nimipäiväksi 7V:n violetinsävyisen polkka-kerän, olipa mukavaa!


Siniharmaat 7v:tä, oikean reunan sukat marjaväri-Nalleja erilaisilla kantapäillä. Sukkaoperaatio ei ole vieläkään ohi. Sukat ovat näköjään aika aivotonta neulottavaa myös!

Tunnisteet: , , , ,