Käsityöt ja chilit

25 maaliskuuta, 2012

Sokkoaltistus

Pikkusisko kävi jokin aika sitten lääkärissä. Kasvaa, ihme kyllä, ihan Isoveljen käyriä seuraten, sukupuolikorjattuna tosin. Eikä sisko edes näytä mitenkään poikkeuksellisen laihalta, toisin kuin veli. Tällä hetkellä ollaan hyvässä tasapainossa viljattomana, maidottomana ja munattomana sekä lääkeannoksella Losec 2x10mg / 3vrk. Tätä on kestänyt jo suurinpiirtein joulukuun alusta asti, eli on aikalailla stationaarinen tila. Mutta lääkäri toivoo silti annosta pienennettävän.

Sitä ennen syksyllä tuli matalammalla lääkeannoksella 2 tabl / 4vrk mm. pitkittynyttä kuivaa yskimistä ja kaikkea muuta pientä. Nyt kuitenkin on parempana ollut ja käytännön kautta huomattiin myös se, että hänellä ei Losec auta, jos se annetaan puolenpäivän jälkeen. Se syödään siis aina aamulla, nykyisin kahtena aamuna kolmesta. Jääkaapin ovessa on tiukasti täytettävä päiväyslista, josta sitten voi katsoa että annetaankos sitä tänään vai ei...

Ennen lääkeannokseen puuttumista käydään kuitenkin tekemässä Pikkusiskolle kaksoissokkoutettu vehnäaltistus, joka tehdään kaiketi kuukauden aikana syömällä kahdet eri ruokasatsit, jotka allergiasairaala toimittaa. Ylihuomenna aloitetaan jompikumpi ruokapaketti. Luvassa lienee rikkonaisia öitä ja väsyneitä perheenjäseniä. Tai ehkä mitään vilja-reagointia ei olekaan ja lapsi on kasvanut tarpeeksi... no, se jää nähtäväksi!

Tunnisteet: ,