Käsityöt ja chilit

20 marraskuuta, 2011

Vinoneule osa 3

Lopultakin vinoneuleen kuvat ovat valmiita. Pusero meinasi tekovaiheessa tuntua liian isolta, mutta valmiina se on vain vähän reilu, hyvä niin. Se on mukava päällä, kun ei kiristele. Tämä pusero on isompi versio aiemmasta yrityksestä ja malli on tullut omasta päästä. Eikä oranssi ole tyypillisiä värejäni, mutta tähän väriin (7V polkka hilla) satuin tykästymään jo pari vuotta sitten. Pusero on jo ollut päälläni monta päivää :) Jostain syystä ajatukseni kulkevat paremmin, jos on inspiroivat vaatteet päällä...


Kaikki puseron tekniset yksityiskohdat ovat täysin samanlaiset kun tässä lasten puserossa.
Lopuksi vielä selän puolelta:


Lankaa kului 470g. Koko miehustaosa on neulottu yhtenä osana ja lankaa katkaisematta tuli vielä kaulusresori ja toinen hihakin. Pitää vaan olla tarkka käsitys siitä, mihin kohti mikäkin rakenneosa (kaulus, olkapää, hiha-aukko, kainalo) tulee tehdä. Pusero on hyvin miellyttävä päällä, koska se joustaa paremmin kuin ns. normaalit neuleet. Liukkaasta langasta en kyllä tekisi, koska sitten silmukat venyvät ihan oudosti, mutta suhteellisen karhea 7V pitää hyvin muotonsa.

Tällaisten vinojen tekeleiden neulominen on hauskaa, vaikka välillä pitää miettiä, mitata ja säätää, ja haluaisin tehdä vieläkin näitä lisää eri väreissä. (Mutta raskinko ostaa lankaa normaalimyynnistä?) Pätkävärjätyt langat sopivat vinoneuleisiin mitä parhaiten, koska neulesuunta ja vaihtuva väri yhdessä huolehtivat silloin geometrisista efekteistä. 

Tunnisteet: , ,