Käsityöt ja chilit

25 elokuuta, 2010

Holtitonta ostelua ym

Isoveljen villahousut ovat vieläkin kesken, ne ovat yllättävän hitaat neuloa. Neulon vain ilta-aikana, kun pienet nukkuvat. Yksi päivä sovitin niitä pojalle ja tietysti hän nappasi heti yhden sukkapuikon irti! Näyttivät kyllä ihan reilun kokoisilta. Heti sovituksesta kuultuaan Isoveli kysyi, että "Kutkuttavatko ne?" Tämä on siis varsin oleellinen ominaisuus tämä kutkutus. Väitti sitten päällä ollessa että eivät kutita.

Päiväsaikaan ollaan retkeilty Isoveljen kanssa taas kaupoissa. Eurokankaassa piti käydä Petikossa, kun oltiin lähistöllä muuten. Ostettiin yksi ns. tyttöjen (= vaaleanpunainen ja kukkakuvioitu) trikookangaspala Pikkusiskolle ja yksi vihreä collegepala sekä pieni pala hassua, värikästä puuvillakangasta. Trikoo oli yllättävän kallista viime muistikuviini nähden. Mulla ei ole jemmassa yhtään mitään ns. tyttömäistä trikoota, joten ostettiin tuo, jos sattuu tarvitsemaan jotain siitä tehdä vaikka ensi kesäksi. Tässä kankaat kuivamassa tervetuliaispesun jäljiltä:

Tänään kauppareissulla, kun Prismassa on vielä tuplabonuspäivät, mentiin taas lankaosastolle. Isoveli on jo aikaa sitten hoksannut homman jujun ja ilmoittaa aina pari hyllyä ennen lankoja, että hänellä on pisuhätä. Mitään oikeaa hätää siis ei ole, on kokeiltu niin monesti, ei vaan haluaisi mennä lankaosastolle... :D Niinpä "pisuhädästä" huolimatta mentiin ja ostettiin todennäköisesti vielä Bambino-lankaakin parempaa lankaa kutitus-aspektin kannalta.



Tämä on jo vanha tuttavuus, Novitan Luxus Cloud, josta tein viime keväällä liivin itselleni. Nyt kun olen käynyt läpi langan kanssa yhtä sun toista, ostin tätä kuitenkin lisää, koska tämä on niin ihanan pehmyttä, varsinkin lapsille neulomiseen! Lisäksi hintaa oli alennettu reippaasti viime keväästä... (Myös tehtaanmyymälässä oli kalliimpaa.) Väritkin olivat aika hyviä luonnossa, syviä ja hehkuvia bambusekoituksen ansiosta. Näistä voisi neuloa vaikka kaulurit ja liivin veljelle ja boleron siskolle! Ai millä ajalla??? :) Nyt menen kyllä tuhraamaan villahousuja, että saisin edes ne valmiiksi ennen kun Mies aloittaa opinnot tältä syksyltä...

Tunnisteet: ,