Käsityöt ja chilit

06 elokuuta, 2010

Helsinkiretki

Tänään meillä oli tyttöjen päivä, koska Mies ja Isoveli menivät kyläilyreissulle. Miten tyttöjen päivää sitten kuuluu viettää näin loppukesän aurinkoisena päivänä? Tietysti menemällä piiiitkästä aikaa Helsinkiin (itse kävin varsinaisesti viimeksi 07/2007), rattailla (koska se on ilmaista) lankaostoksille kesäretkelle. Retki suuntautui Lauttasaareen, jossa on mm. Novitan pian sulkeutuva tehtaanmyymälä ja siellä arvatenkin poistomyynti käynnissä. Lauttasaaren jälkeen käytiin myös Hakaniemen kauppahallin yläkerrassa Vihreä vyyhti -kaupassa. Vaikea sanoa kumpi tykkäsi enemmän, äiti vai lapsi. Pikkuinen alkoi heti sanoa höö, höö ja osoitella innoissaan ihan kaikkea (= kysellä) ja hypisteli kaikkia esimerkkineuleita, joihin rattaista ylettyi! Ja kaupassa oli vielä isoja lammaspehmolelujakin katseltavana! Ensin mainitusta liikkeestä ostettiin tasan 3kg lankaa ja toisesta 150g. Hinnat 57€ + 6€, joten kallista ei varsinaisesti ollut. Mitä sitten tarttui mukaan? 1kg Tiina-lankaa (40puuvilla, 20villa, 40tekokuitu), 750g vihreää pätkävärjättyä 7veljestä, 500g Bambino-vauvalankaa ja 150g kivanväristä Floricaa (100villa, nämä kolme nököttivät siellä ihan yksin jäljellä), 200g jotain erikoisempaa Hiphop-sekoitelankaa, Teddyä yhteensä 400g sekä kauppahallin turkoosinsävyistä puuvilla-pellava-silkki-viskoosisekoitetta 150g.

Tätä tapahtumaa nimitettäköön varastojen täydentämiseksi alennusmyynneistä, muuta järkeä tässä touhussa ei sitten paljon olekaan --- kuitenkin sen verran sentään, että Bambinosta pitäisi vissiinkin laatia villahaalari Pikkusiskolle ensi talveksi, jos nyt en keksi jotain taikatemppuja aiemmalle haalarille, joka on himppusen pieni jo nyt.

Vähän täytyy kommentoida kauppahallin kalliimpia sukkalankoja (n. 80€/kg), jotka tuntuvat olevan nykyisin muotia. Lanka on ohutta, sekoitettua ties millä eksoottisilla aineksilla (merino, silkki), värjätty kauniin kirjavaksi ja maksaa paljon. Mulle ei ole avautunut, että mihin käyttöön näistä langoista neulotaan sukkia. Nukkumissukiksiko kenties? Oma käsitykseni villasukista on se, että ne neulotaan hieman tekokuidulla vahvistetusta villalangasta, ovat harmaat tai jonkin muun neutraalin värin väriset (koska ne useimmiten ovat piilossa), varressa muutama raita ja lanka on paksua, sitä neulotaan ohuilla tikuilla ja ne kestävät kumikengissä tai talvikengissä pitoa vähintään noin vuoden, jonka jälkeen niitä sitten voi parsia hiukan kantapäästä ja päkiästä. Mutta minä olenkin perämetsästä :D

Linja-automatkalla meinasi vähän rueta Pikkusiskoa jurppimaan, mutta aikataulukirjanen ja (yllätys yllätys!) lankakerä pelastivat suht hyvin kanssamatkustajien korvia. Tällaisia tilaisuuksia ei tule paljon, että pääsee jonnekin kauas kämpän läheltä suht vaivattomasti ja niin ettei joku koko ajan karju naama punaisena (vain vähän aikaa kiukkusi), huonolla säällä en olisi lähtenyt. Mukava päivä!

Tunnisteet: , ,