Käsityöt ja chilit

03 elokuuta, 2018

Kesäompeluksia

Tänä kesänä tehtyjä vaatteita: trikoopaitoja 2kpl ja välihousuja 2 kpl Pikkusiskolle kouluvaatteiksi, olikohan nämä nyt sitten 134 vai 140 kooltaan tai jotain siltä väliltä, miten olen leikatessa soveltanut. Kuvasta puuttuu toinen paita, joka on tehty vaaleanpuna-valko-kirjavasta läiskikkäästä kankaasta.


Saa nähdä kauanko enää kelpaavat nämä äitin tekemät vaatteet lapsukaisille. Vaan eipä ole helppoa vaatekaupoistakaan näille meidän krantuille laiheliineille löytää vaatetta. Poika ei kelpuuta mitään printtejä vaatteisiinsa, tyttöjen vaatteet kaupoissa on enimmäkseen hyvin mauttomia ja molemmilla suurin osa kaupan housuista tippuu päältä...  Farkuissa on sentään joissakin ne nappi-kuminauha-säädöt, onneksi. - No eipä taida olla mikään yllätys, että lapsetkin kranttuilevat vaatteissaan, kun itsellenikin aika harvoin löytyy kaupoista hyvää vaatetta (kuosi & istuvuus tärkeimmät kriteerit) millään järjellisellä hinnalla...

Seuraavaksi valmistui itselle yksi takki, vai jakkuko lie, puuvilla-elastaani-satiinintapaisesta jakku/housukankaasta, joka on vuosia sitten palalaarista hamstrattu. Huomasin kesällä, että aiempi takki on jo hieman ruvennut saamaan ensimmäisiä merkkejä kulumisesta, niin jotainhan piti asialle tehdä. Tämän vaatekappaleen tein heinäkuun alussa parina päivänä. Valmiilla entisillä kaavoilla, vähän muokattuna paremmin istuvaksi. Kokonaan vuoritettu, kolme nappia ja pikku taskutkin löytyvät. Tiedän toki, että kuosi on aika huomiotaherättävä, mutta teinpähän silti ja tyytyväinen olen, ja aion pitääkin tätä sopivan tilaisuuden tullen. Ja vanhat tavat yhä pätevät näköjään, jos on tavallista villimpää meininkiä niin sitä koreammat ovat tuotokset. Ja nyt kun tämä on valmistettu, voi taas jatkaa vähemmän huomiotaherättävillä materiaaleilla jos ompeluinspiraatio sattuisi iskemään. Onhan tuolla kaapissa paljon kaikenlaista mukavaa ainakin jemmassa!Pikkusisko halusi itselleen uuden vetoketjullisen liivimekon, joten tein hänelle sitten tämmöisen juuri tällä viikolla ohuesta puuvillakankaasta. Tämä on muuten samanlainen kuin yksi aiempi mekko. Ettei häneltä mekot vaan pääse loppumaan! :) Vetoketju on sivusaumassa piilossa ja yläosassa vuoritus. T-paidan kanssahan tämmöistä voi vaikka koulussa pitää lämpimillä ilmoilla jos joskus semmoisia kohdalle sattuu.


Tämä mekko on vähän iso vielä n. koon 134 lapselle, jotta sopii varmaan ensi kesänä ja pari vuotta eteenpäin ainakin.

Tunnisteet: