Käsityöt ja chilit

05 tammikuuta, 2017

Iso vihreä huivi

Tein syksyn aikana huivin netistä löytyvällä Malla- nimisen huivin ohjeella. Löysin ohjeen sattumalta kerran ja olin jo pitempään miettinyt mitä tekisin yhdestä ohuesta Spirea -merkkisestä mohairlangasta (100g = 580m). Totesin samantien että tehdäänpä tuollainen kun malli oli kivan näköinen. Ohjeen tietojen mukaan arvioin, että lankakin riittäisi hyvin isompaankin kokoon, ja niin tekikin; sitä oli alunperin 250g ja sitä jäi vielä 50g tähteeksi kun tein 4mm puikoilla. Huivi on ollut nyt valmiina jo yli kuukauden, se oli joskus marraskuun lopulla kun se valmistui. Mutta se oli enemmän ryppykasa kuin huivi puikoilta päästyään, ja olen tässä mietiskellyt miten sen saisi sileäksi. Pingotusvehkeitä kun minulla ei ole. Mutta nyt lopulta päätin höyryttää kevyesti reunapitsin.

Sehän suoristui jo niinkin ihan hyvin :)Huivista tuli aika iso. Kun 80cm pyöröillä neuloo, niin koko ei oikein hahmotu, ennen kuin päättelykerrosta on takana jonkin matkaa :D

Tässä se on meidän kolmenistuttavalla sohvalla. Täyttää melkein koko sohvan. (Puoliväli on istuintyynyjen vaihtumiskohdassa.)Ja tässä päällä vähän eri tavalla kuin ylemmässä kuvassa (jossa pisin kohta on selän takana piilossa).
Eikä näköjään olisi enää välttämätöntä itse toimia kuvauksissa mallina kun kuvausassistentti hoitaa hommat näin tyylikkäästi:
Lopputuloksena siis kevyt, vain 200g huivi, mutta lämmin ja peittävä :) Tekis mieli tehdä toinenkin, myös pienempi koko jostain toisesta langasta.

Samalla tämä tietää sitä, että vuoden 2016 lankasaldoksi tuli 5070g neulottua lankaa. Plus yksi bolero-hihatin joka on vain vähän kesken.

Tunnisteet: