Käsityöt ja chilit

11 toukokuuta, 2010

Auton umpiot

Meillä nykyisin asuvassa Nissan Almerassa (vm 2005) oli katsastus keväällä. Ajovaloista tuli huomautus ja korjauskehoitus; valovoima heikko. Käytännössä oltiin tämä jo todettukin, kun pimeässä valot eivät yksinkertaisesti näyttäneet yhtään.

Mies selasi netistä, että samanlaisissa autoissa oli ruennut juuri alkuvuonna 2010 löytymään paljon vastaavaa vikaa ja syynä ovat vialliset umpiot, joiden heijastimet palavat himmeiksi ajan myötä (ilmeisesti välillä 3-5v, koska 3v-katsastuksissa siitä ei ole sanottu mitään). Joillekin oli maahantuoja jopa maksanut uudet osat, toisille ärinän päälle, toisille helpommin.

Niinpä sitten kyselimme autoliikkeestä umpioiden vaihdosta maahantuojan piikkiin. Keskustelun (huoltokirjan selauksen) jälkeen lähettivät kyselyn maahantuojalle ja sieltä tuli myönteinen vastaus. Tänään käytin auton huoltoliikkeessä, tunnin kesti kun uudet lamput oli asennettu. Onneksi tajusin ottaa ikuisuus-huivi-neuleen mukaan. Uudet valot ovat suorastaan HÄIKÄISEVÄT!

Tunnisteet:

1 Comments:

At 19:58, Blogger MysteryKnitter said...

Kiva kun otit neuleen mukaan. Ei sitä koskaan tiedä, missä joutuu odottamaan, niin että ehtii tehdä silmukan tai pari.
Ja kiva, että autoasia järjestyi noin hyvin. Minullakin on joskus ollut oman autoni kanssa lamppumurheita ja vähän isompiakin murheita, mutta kyllä ne ovat aina hoituneet.

 

Lähetä kommentti

<< Home