Käsityöt ja chilit

30 marraskuuta, 2017

Sekalaiset tekeleet

Syksyä on vierähtänyt eteenpäin kotvan viime postauksen jäljiltä, vaan mitäpä tuo, välillä se on semmoista. No mutta olen kuitenkin näperrellyt vähän jotakin, samalla kun energiatasot vähitellen ovat kohentuneet.


Yksi mohairkerä, aikoinaan Lankamaailmasta heräteostoksena tullut, päätyi ponchoksi joskus syyskuussa toisen samansävyisen Novitan rose mohairin kanssa. Lankaa kului yhteensä 75g. Keränloput annoin lapsille omiin askarteluihinsa, erityisesti Pikkusiskolle, joka on tehnyt aika monta tupsua tänä syksynä.


Entinen irtokaulus on jo sen verran kulahtanut, että tein syksyksi (syyskuussa?) uuden kauniin punaisista Katia -merinolankapalloista, joita erään kerran toin Espanjan reissulta. Jostain syystä en millään onnistu löytämään suomalaisista lankakaupoista tiukkakierteistä ohutta kaapelikehrättyä merinolankaa, joten päädyin jo toistamiseen tuomaan sitä ulkomailta, ja näistä molemmista löydöistä on nyt siis tehty irtokaulus. Tähän meni koko 100g viimeistä pätkää myöten, jätin reunan ketjusilmukkaröyhelöt tylysti kesken kun lanka loppui, eipä haittaa... Kuvassa väri on ihan liian haalea, oikeasti väri on paljon tummempi ja syvempi. Tämmöinen kaulus on erityisen kätevä, pitää hyvin kaulan ja niskan lämpimänä eikä ole liian paksu ja tönkkö.Lisäksi olen neulonut kahdet sukat 7V:stä ja löytänyt niillekin paremman kodin. Niihin meni 110g + 100g lankaa. Ja sitten kaivelin yhden keskeneräisen liivintekeleen esiin ja jatkan sitä. Se jäi muiden neuleinspiraatioiden takia vähemmälle huomiolle puolitoista vuotta sitten. 


Tunnisteet: , ,