Käsityöt ja chilit

03 syyskuuta, 2017

Loput kesäloman ompelut

Kesäloma loppui jo yli kuukausi sitten, mutta viimeiset sen aikana valmistuneet ompelukset on vieläkin esittelemättä. Eipä niitä silti paljoa olekaan, mutta tulkoot nyt esitellyksi sitten näin viiveelläkin.

Joskus saamani printti-trikoo oli marinoitunut varmaan kaikenkaikkiaan jo kymmenissä vuosissa mitatun ajan, josta meilläkin jo useita vuosia. Kotipuseroista tuntui alkavan olla hieman vajausta, entiset alkavat mennä rikki jne., joten päädyin tekemään tästä kankaasta kotiasun omilla testatuilla kaavoilla ja soveltamisella leikkuuvaiheessa.Kotiasu on ollut jo testissä ja se on mukava päällä.

Lisäksi myös meillä asuva nuorehko mieshenkilö (tunnetaan myös Isoveljenä) oli venyttänyt sääriään niin että entiset välihousunsa olivat käymässä pieniksi. Hän sai sitten samaan tapaan marinoiduista aineksista parit välihousut kylmiä ilmoja varten.Testasin itselleni kudotusta viskoosikankaasta t-paidan tekoa ja piirsin kaavat yhdestä olemassaolevasta kaupan vaatteesta. Kaavantestauksen nimissä tein yhdestä suht kamalan näköisestä viskoosista testipaidan, mutta kuvaa siitä ei nyt tule. Kaavat sinällään vaikuttivat kuitenkin olevan melko OK. Pitkän mietinnän jälkeen jätin kuitenkin jatkoharjoitukset toistaiseksi väliin, kun nämä säät on mitä on, ja kyseinen tuotos olisi enemmän kesäsäähän kuin talvikauteen sopiva.

Tunnisteet: