Käsityöt ja chilit

13 heinäkuuta, 2017

Pikku ompeluksia

Tein pari puseroa lapsille. Isoveli sai läiskävärjätystä paksusta trikoosta tämmöisen paidan:


Koko 134 mutta on reilu kaava, käyttäjä on jo oikeasti yli 134cm pitkä. Kangas on kuitenkin aika napakkaa, joten paita on suht istuva.

Pikkusisko sai minun mekkokankaan jämäpalasta t-paidan:


Molemmat tykkäsivät paidoistaan. Isoveljellä onkin jo useampi samantapaisesta kankaasta tehty paita, tämä oli nyt kolmas, mutta todettiin että kun on mieleinen kuosi niin mitäpä sitä vaihtamaan.

Samalla "siivosin" kangaskaappia ja löysin joustofroteepalan, josta tein hetken inspiraationa Pikkusiskolle vielä hiustenkuivauspyyhkeen (katsoin mallia täältä). Nopea ommeltava.


Lisäksi puhelimenkuljetuspussukalle on ollut tarvetta jo muutaman viikon ajan, kun Pikkusiskon entinen pussukka hajosi. Pikkusiskon vanha pussukka ostettiin kaupasta, ja sitä jäljitellen tein pari vuotta sitten Isoveljelle samantapaisen. Se on jo hieman kulunut, ja vetoketjukin on jo kertaalleen vaihdettu.


Nyt sitten toinen omatekoinen versio, vähän isompana versiona kun puhelimien koot vaan kasvaa, että mahtuu jos tulee isompi puhelin jossain vaiheessa... Isojen tarrojen lyhempi sivu on 3cm molemmissa pussukoissa.


Näissä on sivulla vetoketjutasku, läpässä tarratasku ja takana ripustuslenkki ja vyölenkki. Ulkopinta on tehty ulkoilu-nylon-kankaasta, että kestäisivät paremmin päivittäistä käyttöä (toisessa tummansininen ja toisessa violetti). Tällainen pussukka onkin hieman hitaampi tehdä, vaikka on pienempi kuin esim. aiempana yllä näkyvät tuotokset. Kaikki materiaalit löytyivät jemmasta, mitään ei tarvinnut kaupasta lähteä ostamaan näitä varten :) (Onkohan jemmassa liikaa tavaraa??)

Tunnisteet: , ,