Käsityöt ja chilit

02 heinäkuuta, 2017

Neulottu peite ja muuta

Neuloin Isoveljellekin villalangasta peiton kun pienemmälläkin on sellainen. Se oli työn alla keväällä, huhti-toukokuussa, ja valmistui toukokuun alkupuolella. Käytössäkin on ollut jo heti siitä asti. Tuli vaan välissä hieman pakkotaukoa blogin ylläpitoon ja muutamia ongelmia, mutta kait sitä taas vähitellen tätäkin.

Lankana peitteessä on Viking Baby Ull, 100% ohut merinolanka jota oli entuudestaan violetin, vihreän ja turkoosin sävyissä yhteensä 1370g. Peite on tehty kolminkertaisella langalla ja nro 5 puikoilla. Lankaa oli kuitenkin sen verran vähän, ettei se riittänyt ja jouduin hakemaan kolme kerää tummaa violettia lisää Lankamaailmasta kesken neulomisen. Se oli tietenkin eri värierää, mutta olkoon nyt noin. Kaikki meni ja olisi reunukseen vielä voinut vähän lisääkin virkata, mutta päätin että sekin sai tällä kertaa olla noin, ettei jäänyt vajaata kerää sitten orpona pyörimään. Lankaa meni kaikkiaan siis n. 1520g.

Kuva normaalin sängyn päällä: peitteen leveys n. 120cm ja pituus vähän vajaa 2m.
Kuva päädystä:Peitto kelpasi vastaanottajalle, ja tulihan sitä väliin itsekin testattua ja kyllä sen alla saattoi pötköttää. (Samoin kuin Pikkusiskon peitekin, johon täytyi tässä välillä jopa itse turvautua yöpeitoksi normaalin täkin sijaan. Villapeite on kevyt, lämmin ja hengittävä yöpeitto.)

Välillä on valmistunut myös kolme paria villasukkia 7V-langasta, joille on parempi koti tiedossa. Niihin meni lankaa yhteensä n. 345g.

Ja nyt ihmettelen tätä kesää, joka ei ole oikein kesäinen sään puolesta vieläkään, ja mitä ajanvietettä keksitään kesälomaksi jos on koko ajan näin huono (kylmä) sää. Villasukkia varmaan... ja ehkä jotain muuta mitä nyt pystyy.

Tunnisteet: ,