Käsityöt ja chilit

02 elokuuta, 2016

Valmistuneita heinäkuulla

Työn lopetuksesta lähtien heinäkuun puolivälin paikkeilta on valmistunut seuraavaa: yksi huivi, kahdet sukat ja kauluspaita.

Huivi on Cewec Delano -langasta ja sitä kului tasan 100g. Kaavailin tätä luovutettavaksi eteenpäin syksyllä; jos olen tulkinnut oikein, niin värit miellyttävät saajaa. Malli Revontuli-huivista itse jatkettu leveämmäksi, ja näitä pitäisi neuloa enemmän kun ovat niin mukavia neulottavia :)Päivitys 4.8: sama huivi kevyen höyryttämisen jälkeen seuraavassa kuvassa.Yhdet sukat tein "toivetyönä" Gjestal Maija- langasta, viininpunaisesta. Kaikessa tohinassa unohdin kuvata ne ennen toimitusta uuteen kotiinsa. Niiden koko on sama kuin omani, ja lankaa kului noin 80g. Toiset sukat on uusimmasta lankatilauksesta tullutta Opal popcorn 9101 -lankaa, oma koko ja ainut uutuus näissä on tosiaan tuo uuden Opal-sarjan lanka ja kuinka se raidoittuu. Lankaa kului noin 65g.


Samaan aikaan "ompeluasemalla" värkkäsin turkoosin kauluspaidan jostakin hyvin marinoidusta Eurokankaan palalaarin löydöksestä. Epäilen että puuvilla tai puuvillapolyesteriseos on kyseessä, mitään tietoa ei siis ole. Muokkailin vähän kaavojanikin yhden vanhan paidan pohjalta. Napeiksi pistin Eurokankaasta simpukankuori-helmiäisnapit, kun muita sopivia ei kerta kaikkiaan ollut missään (luonnossa paljon paremman näköiset tähän paitaan, kun taas kuvassa sekä paita että napit ovat väärän väriset).


Nyt on myös toinen, harmaa viskoosikauluspaita kohta valmis, täytyisi napit löytää siihenkin ja tehdä napinlävet niin olisi valmis.

Näiden lisäksi, ohjelmassa on kesälomalla ollut kohtalaista tavaroiden ja huonekalujen uudelleenjärjestelyä, kun kulunut vuosi on vaan oltu täällä kämpässä melkolailla semmoisenaan, eikä ole keritty hirveästi sisustuksia miettiä. Nyt tänä keväänä, toukokuussa, purettiin viimeiset muuttolaatikot, jotka oli pakattu loppukesästä 2013 pakon sanelemana tyylillä "kaikki mahdollisimman äkkiä johonkin laatikkoon ja ulos silloisesta kämpästä". Eli tavaraa on nyt voinut kunnolla järjestää kun kaikki alkaa olla esillä ja purettuna. Ja toki asiaan vaikutti myös se, että Pikkusisko menee nyt kouluun ja hänellekin tarvittiin oma työpöytä :)

Viikon perästä alkaakin sitten uudet metkut!

Tunnisteet: , , ,