Käsityöt ja chilit

21 elokuuta, 2016

Torkkupeitto

Viimekertaisen ponchon jäljiltä tongin paksuja Tempo- lankoja jemmasta, kun mietin samalla niillekin jotakin käyttöä... kunnes keksittiin että tehdään niistä syksyyn sopivasti villainen torkkupeitto Pikkusiskolle  - väreinä langoissa kun oli fuksianpunainen, tavallinen punainen, violetti ja sininen (+ ruskea jämä!). Näitä oli 800g, 200g,  yli 250g ja 200 g tässä järjestyksessä, joten oli selvää, että punaiset sävyt hallitsevat, eikä Isoveli arvostaisi pinkkiä peittoa.

No, ponchon jälkeen hetimiten peitto-teelmä puikoille ja samalla tehdessä sitten päätettiin että tehdään palasista. Palojen raitojen miettiminen oli hauskaa ja imaisi mukaansa niin, että koko peitto valmistui jo reilussa kahdessa viikossa aloituksesta. Toki paksua lankaa on nopea neuloa (4mm puikot).Kuvassa peitto on meidän isolla sängyllä. Yksi pala oli lähes 30 x 30 cm, joten peitto on lähes pari metriä pitkä ja vähän yli metrin leveä. Neuloin palat niin, että niistä tuli suurinpiirtein neliöitä, vaikka vähän ne yrittävätkin pullistella keskikohdiltaan. Reipas höyrytys tosin auttoi asiaa :)

Vielä jäi puoli kerää eli noin 50g fuksianpunaista lankaa jäljelle... sekä 200g mustaa Tempoa, jotka Mummo toimitti siltä varalta että punaiset loppuvat kesken. Alussa näytti että tulisi 6 x 4 ruutua, mutta tulikin 7 x 4 ruutua ja tosiaan jäi vielä vähän ylikin. Mutta, kaappitilaa vapautui kuitenkin (ainakin näennäisesti) ja nämäkin (jo vuodenvaihteesta 2010-2011) marinoidut langat päätyivät johonkin järkevään käyttöön. Kokonaiskulutus on siis noin 1400g.

Pikkusisko tykkäsi peitostaan niin, että hylkäsi normaalin nukkumatäkkinsä ja pitää tätä punaista karvaa jokapaikkaan nöyhtäävää "luomusta" yöpeittonaan :D Vaikka nyt olikin vielä muutama lämmin päivä.

Nyt on myös harkinnassa josko Isoveljellekin tehtäisi jonkin sortin peitto jossakin vaiheessa. Siitä tulisi varmaan isompitöinen, koska jäljelle jäävä paksu lanka ei riitä toiseen.

Ja sitten yhdet ihan tavalliset sukat (Nalle, noin 80g), jotka odottivat kiltisti vuoroaan keskeneräisinä niin kauan kun peitto valmistui :)


Sitten pitääkin keksiä jotakin seuraavaa tekemistä taas.

Tunnisteet: , ,