Käsityöt ja chilit

31 heinäkuuta, 2016

Kesän 2016 metsäretkiasiat

Tänä kesänä tehtiin kaksi metsäretkeä, istutusretki ja sitten sellainen sekalaisten asioiden retki. Ensimmäisestä on kuvia, toisesta ei, johtuen sekalaisista vaikeuksista mm. sateen ja siitepölyn kanssa. Postauskin on vähän viivästynyt kun on ollut kaikennäköistä muuta tekemistä... Ehkä uusi tietokone nyt helpottaa postailuakin!

Ensimmäinen retki tehtiin jo kesäkuun alussa, koska pikkuset 2-v kuuset täytyi saada maahan. Retki onnistuikin loppujen lopuksi ihan hyvin, ja kaikki 3500 kuusta saatiin istutettua hyvässä järjestyksessä neljässä päivässä ja yhdessä aamupäivässä, vaikka koko aikataulusuunnitelma menikin kokonaan uusiksi vain päivää ennen retkelle lähtöä...

Olkoonkin että 3500 tainta ei olisi paljon hyvään multamaahan istuttaa. Se menisi varmaan puolessa tuosta ajasta mikä meillä meni. Mutta tuommoiseen kivipeltoon pottiputken survomista täytyi harrastaa useamman kerran per taimi, että se ylipäätään meni tarpeeksi syvälle johonkin kivenkoloon, ja sitten kaapia laikulta ympäröiviä kivennäismaan rippeitä taimen juurelle. Joten aikaa tuhraantui. Oli toki myös joitakin kivettömiä laikkuja, mutta ne olivat kuitenkin selkeässä vähemmistössä koko alueella.


"Parhaat paikat" olivat ihan silokalliota alle 10cm päästä maanpinnasta. Aika vaikea sellaiseenkin on istuttaa. Mutta hauskan näköisiä kvartsijuovia löytyi yhdestäkin kalliosta. Olivat n. 2cm korkeammalla kuin ympäröivä harmaa kiviaines, veikeän näköisiä.

Kait siihen joku puu joskus itekseenkin kasvaa, vaikkei siihen ketään nyt laitettukaan. Ainakin jos aiemmasta puiden käyttäytymisestä jotakin voi päätellä.

Näkyy vähän kauemmas taas hetken aikaa, ennen kun puut kasvavat takaisin.Lopuksi kuva vielä hakkuuaukon yleisilmeestä :)


Taimien kasvua sitten vaan odottelemaan. Ja sitä, minkälainen heinimis-ruljanssi näillekin on pidettävä seuraavina vuosina ennen kun paikka alkaa muistuttaa hyvin kasvavaa kuusentaimikkoa vatukon/horsmikon/sekalaisen ryteikön sijaan. Tämmöistä nähtiinkin sitten toisella metsäretkellä, ja neljäntenä vuonna istutuksesta alkoi näyttää siltä että 80% taimista voi luultavasti selvitä vatukosta kohta ihan itse, kun joka vuosi on kahlattu kaivelemassa ne esiin sieltä.

Tunnisteet: