Käsityöt ja chilit

10 tammikuuta, 2016

Neuleiden ja lankatilaston päivitys vuoteen 2016

Joululomalla iski melko paha "aloituskuume" neulerintamalla. Sen seurauksena sain laitettua tekeille peräti kaksi eri isompaa neuletta. Sittemmin pakkasten tultua huomasin, että, vaikken ollut uskoa, niin minäkin kaipasin ensimmäisen kerran polveen asti yltäviä villasukkia. Kaivelin sen ainoan pitkävartisen sukkaparin, joka jemmasta löytyy ja pistin käyttöön. Ja ne olivat hyvät. Joten täytyy tehdä muutamat sellaisetkin lisää.Kuvassa on siis uusimpana kirjavat sukansuut, joista tulee toiset polvisukat (Viking Froya - langasta, harmillisesti väri on kuvassa tosi ruma eikä edusta lainkaan oikeita sävyjä). Sininen kerä on esillä, koska Mieskin on kaivellut pakkasten myötä omat Opal-villasukkansa esiin, joten voisi tehdä varalle toiset "paremmat" sukat ja myös tämän hieman paksumman langan väri oli sopiva. Keskellä takana on perus-Opal-sukan varsi jos tarvitsee kaapata joku yksinkertainen neule jonnekin mukaan (tällainen löytyy lähes aina). Samanväriset Opal-sukat on olleet pidossa jo toista vuotta, joten tehdään uudet jemmaan. Violetti ryttykasa edessä on villatakin vartalo-osan tekele Sublimen merinosilkistä (itselle) - hamstrasin lankaa kerran Lankamaailman löytälaareista melko hyvällä hinnalla. Vaaleampi höttökasa on mohair-langasta oleva aloitus "huivipuserosta" koska aiempi huivipusero on osoittautunut oikein hyväksi vaatekappaleeksi myös. Tähän meinasin käyttää loput Menitan Sweet Dreams -langat, ja hyvin nukuttaa taas neuloa tätä lämmintä ja pehmoista lankaa, kuten viimeksikin.

Täytynee myös päivittää lankakirjanpitoa kun kannoin 1kg uutta merinolankaa kotiin joululoman aikana. Ainakin se oli halpaa ja sitä ei voi koskaan olla liikaa... Yläkuvan neuleet menevät uuteen langankulutusseurantatilastoon alkaen 1/2016. Ja uusien  lankapakettien myötä lankavaranto melkein nousi takaisin 35kg, melkein! Sitä on nyt noin 34970g (ja epäilen että mummon antamat pari kerää eivät ole edes tässä mukana eli sitä on oikeasti hieman yli 35kg - ehkä olisi hyvä tarkistaa joskus varasto läpi).

Tein myös vielä yhdet jämäsukat Nallesta, mutta ongelmaksi tuli kun jämät ikäänkuin loppuivat kesken... No onneksi tilanteen pelasti pari yksittäistä sopivanväristä orpoa kerää Nallea... Ja sitten sukkien kärjistä tuli vähän mälsän näköiset. Sukissa on myös pari mummon jämänöttöstä, ruskea ja tummanvihreä (jälkimmäinen ei kovin hyvin sovi joukkoon mutta olkoon nyt.) Lisäksi tässä on Luontopolku Tuohi -värin jämä, vihreän Colorin jämä ja Marjaretki Mustikan jämiä.


Painoa sukilla on noin 95g. Tämä menee vielä vuoden 2014-15 langankulutustilastoon, johon kertyi ajalla 1.4.2014-12/2015 yhteensä 4695g lankaa. Tämä ei tietenkään ole kovin paljon, vaikkakin yli kilon verran on ohutta sukkalankaa. Ja joululoman keskeneräisissä tekeleissä on nyt jo neulottuna noin 200g, mutta ne siirtykööt 2016 tilastoon.

Onpa nyt tullut luntakin sen verran että eilen lapset pääsivät mäenlaskuun. Ja kotiinlähdön aika koitti, kun kelkka meni päin puuta... Onneksi ei käynyt hullummin!

Tunnisteet: , ,