Käsityöt ja chilit

15 lokakuuta, 2013

Neuleita yms.

Viimeiset pari viikkoa on taas ollut aika hulinaa. Siinä on ollut kahtena päivänä raivausmatka Pielisen saareen, muu matka johon sisältyi positiivisia yllätyksiä homeenhajun poistumisen myötä, oksennustaudit lapsilla + jännitystä tuleeko muillekin, kaksi päivää töitä (sijaiskeikka), unohdinkohan jotakin vielä. Niin, auton vieminen kolarikorjaukseen jo toistamiseen tänä vuonna, ja taas syyttömänä osapuolena.

Syyslomaa (ainoa täällä kellä on loma, on eskarilainen) juhlistettiin menemällä lauantaina keräämään karpaloita lasten kanssa jo aiemmin mainitulle suolle. Reitti sinne on sellainen, että pienetkin pystyivät suurinpiirtein kulkemaan itse. Saalista saatiin lyhyellä retkellä ihan kivasti retken kestoon nähden. Tulee muuten hyvää hilloa, kun sokerin kanssa keittää. Marjat sisältävät raa'anpuoleisina ollessaan paljon pektiiniä. Hapantahan se hillo tosin on, eikä Pikkusisko sitä oikein voi paljon syödä hampaiden takia.

Johtuneista syistä en ole kerennyt hirveästi neulomaan, paitsi viikonlopusta lähtien. Olen kuitenkin saanut vähän valmista aikaan, vaikka olen myös kutonut muutamana päivänä keskeneräistä mattoa. Ensinnäkin sain lopulta valmiiksi kesästä asti tekeillä olleet polvisukat. Alunperin nämä oli Miehelle, mutta hän rupesi empimään ja sopiihan ne sukat sitten mullekin. Nähtäväksi jää, kumpi näitä pitää vai pidetäänko molemmat vuoronperään :) Miehellä on jo yhdet aiemmat villaiset polvisukat noin vuodelta 2006. Itselläni ei ole.

Sukissa on lankana Novitan Nalle Colori ja sitä kului aika tasan 120g.Autossa olen neulonut pyöröllä Möbius-huivia. Tapana on, että autossa ei meillä neulota sukkapuikoilla, mutta pyöröpuikko kelpaa, joten piti keksiä joku sopiva neule ja tämä lanka oli pyörinyt mielessä tällaiseksi työksi. Nyt sekin on hoidettu :) Lanka on siis Let's knit -nimistä ohutta lankaa, huivissa 100g kerä.


Luppoaikojen täyttönä neulotut tavalliset sukat Opalista. Väri 6640, kulutus taisi olla 65g.


Eipä täällä muuta kuin syyspäiviä pitäessä ja lunta odotellessa, eilen ja tänään on vietetty taas raivausvuoroa pöpelikössä.


Tunnisteet: , , ,