Käsityöt ja chilit

01 toukokuuta, 2013

Vappu ym.

Jaha, tulipa taas pitkä tauko. Heti viime postauksen jälkeen meihin iski taas joku helkkarin räkätauti, jonka rippeitä vielä yritetään saada pois. Samalla on ollut okl:n "viimeiset ohjelmanumerot" harjoittelun parissa, jossa ei saa neuloa, joten kötöstelyhommat ovat olleet vähissä. Vähän sentään sain neulottua kotona, ja siivottua keskeneräisistä villateepaidan Nalle-langasta. Puuttui vain hihat, eikä niissä ollut paljon tekemistä.Hökötys on taas neulottu saumattomasti, mutta nyt alhaalta ylöspäin, paitsi hihat ylhäältä alaspäin.

Harmi vain, kun yritin tehdä paidasta istuvan, ettei se lörtsöttäisi löysänä ympäriinsä. Siitä tulikin niin istuva, että alus-t-paidan kanssa se tuntuu jo vähän pieneltä. Ilman aluspaitaa se olisi hyvänkokoinen, mutta kutittaa niin, ettei sitä kärsi pitää. Toisaalta, se mahtuu ehkä kesätakin alle silti. Langan väri näytti kerällä nätimmältä kuin minun päälläni. Täytyy katsoa päätyykö pitoon vai laitanko odottamaan josko vaikka Pikkusisko tätä joskus pitäisi, kun kasvaa.

Tein pääsiäisenä vähän trikoo-ompeluksia. Näihin on käytetty testimielessä saumuria, ja käänteet sitten ompelukoneella, kohtalaisella viiveellä tosin, mutta tässä nyt ainakin osa valmiina. Kaikki nämä vaatteet ovatkin perheen pojille, T-paita ja kotishortseja Miehelle ja pitkähihaiset vaaleat paidat Isoveljelle. Vielä jäi pari puseroa odottamaan valmistumisvuoroaan...Hyvää vappua! Meillä lasten uusin vappuvillitys on kiinnittää ilmapallot kattoon, sen jälkeen kun niitä on ensin hangattu hiuksiin :) Sattumalta huomattiin, että sellainenkin onnistuu!

Nyt enää kaksi oman tdk:n tenttiä, kun en saanutkaan vielä lopetettua kaikkea opiskelua, ja sitten kait pitäisi keksiä jotain viihdykettä itselleen, mielenkiintoista. Ehkä niitä vinoneuleita :) Opinto-oikeus ainakin loppuu, eli ehkä ei sitä enää :) Ja kesäohjelmahan on jo tiedossa.

Tunnisteet: , ,