Käsityöt ja chilit

21 toukokuuta, 2013

Pikkusiskon hampaat osa 2

Nyt tuli se päivä, joka on jo aiemmin mainittu tässä kirjoituksessa. Pikkusiskolla oli kontrollikäynti hammaslääkärissä, ja poskihampaan reikä oli hieman suurentunut. Koska sisko on jo hyvin tottunut hammaslääkärissä olemiseen, teki hammaslääkäri samantien paikkauksen. Toimitus oli hyvin nopea, ehkä minuutti-pari porausta, ja super-reippaasti pieni oli koko ajan. Ääntäkään ei päästänyt, ei kiemurrellut eikä mitään sellaista tehnyt, vaikka oli koskenut ja vähän pelottanutkin uudenlaiset tapahtumat. Reikä oli kuulema matala onneksi.

Muiden hampaiden kiillevauriot ovat edelleen kovapohjaisia ja sikäli asiat ovat hyvin. Mehua ei kuitenkaan kestä juoda oikeastaan yhtään, tai heti alkaa vaurioituneisiin kohtiin koskea.

Lisäksi Isoveli oli mukana käynnillä, koska hänelläkin oli "määräaikaistarkastus". Hän, ominaiseen tapaansa, kysyi porausvehkeet nähtyään, että "Aiti, onko tuo se hammaskiilteenhoitolaite?" Kysymykseen on vain yksi oikea vastaus... Kyllä se on. Isoveljellä ei ollut mitään erityistä hampaissa, joten kävi vaan näyttämässä niitä, vaikka häntä taisi enemmän jännittää hammaslääkäriin meno, kuin Pikkusiskoa.

Illalla kotona Pikkusisko oli ymmärrettävästi normaalia itkuisempi ja sylin tarpeessa. Kaikenkaikkiaan reissu sujui kuitenkin hyvin. Ja taas tuli uusi tarra hänen hammashoitotarra-albumiinsa. Ei liene viimeinen.

Ruokavalio on edelleen rajoitettu akselilla maito-muna-viljat. Normaali maito on täysin pois pelistä, mutta laktoositonta kärsii käyttää rajoitetusti 2-3dl päivän aikana. Viljat ja muna myös normi-määrinä edelleen sopimattomia, voi antaa vain pieniä annoksia ja mieluiten vain yhtä lajia. Näissä aineissa on jonkinlainen kertymä, joka määrittää oireet. Jos syö vain vähän yhtä lajia, ei tule mitään oireita. Jos syö joka aterialla vähän sitä, tätä ja tuota koko päivän ajan, niin johan sitten illalla närästää. Rajoitus on tarpeen siis.


Muutoin; meillä on tutustuttu päivähoidolliseen elämään nyt parin kuukauden ajan, ja sen seurauksena lähestulkoon jatkuva sairastaminen kuuluu kuvioon (ärsyttävää). Pikkusiskon yölliset kakomiskohtaukset ovat aina vähän arveluttavia, ja yksi niistä oli niin paha, että sen jälkeen hengitys vinkui pari-kolme tuntia. Väri säilyi kuitenkin huulissa punaisena koko ajan, onneksi.


Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 16:44, Blogger MysteryKnitter said...

Hyvä kun hammaslääkärikäynti sujui noinkin hyvin. Saat olla prinsessasta ylpeä!

 

Lähetä kommentti

<< Home