Käsityöt ja chilit

10 maaliskuuta, 2013

Valmistuneita

Vapaa-aikaa on ollut hieman koulun ohessa, ja kevät saa näpit syyhyämään muillekin kun sukanneuleille. Olkoonkin että kahdet sukat on taas tulleet, mutta nyt luentosesonki loppui ja voi olla että sukkien suoltaminen vähenee jossain määrin. Tässä sukat 7V:stä kavennetuilla nilkoilla (menivät omaan pitoon heti), toiset kukkaketo-nallesta.


Sitten vaihteeksi lueskelin syksyllä valmistuslahjaksi saamiani ompelulehtiä. Niiden innoittamana otinkin yhden tunikamekon kaavat lehdestä, taisi olla burda-lehti, ja tein tällaisen kaavun ohuesta satiinintapaisesta kankaanpalasta. Kankaan kuvio oli sellainen, että mallikerta oli lähemmäs metrin pituinen ja väritys sopi parhaiten noin, tumma osa helmaan. Yläosassa on täysvuoritus, normi-vuorikankaalla. Vyö tuntui olevan paikallaan tähän kaapuun, että tulisi illuusio vyötäröstä (jota muutoin ei juuri ole).


Tämän lisäksi kyllästyin jo vissiin vuoden lojuneeseen keskeneräiseen talvimekko-neuleeseen, josta puuttui nyt tammikuun jäljiltä enää toinen hiha. Hihaan kesti vain muutama hassu tunti, ja tekele valmistui pois lojumasta, hiphei! Talvi alkaa jo olla ohi, eikä nyt ehkä enää ole käyttöä tälle mekolle, mutta ehkä ensi talvena sitten... Lanka Novitan tempo, jota tähän upposi hyvin tarkasti 800g (eli 8 kerää). Malli päästä, aloitettu ylhäältä ja saumattomasti neulottu. Tarkoitus on pitää mekkoa päällyshousujen kanssa. Hihat on tarkoituksellisesti 3/4 -pituiset, koska niistä piti tehdä kapeat, että tämä mahtuisi edes jonkin talvitakin alle, ja kapeat pitkät hihat eivät ehkä ole parhaat tällaisessa vaatteessa.


Ehkä teen vielä lisää kangaskaapuja?! Olisi tuolla yksi toinenkin neule, josta on miehusta valmis ja hihat puuttuu... villa-t-paita, ehkä sen saisi valmiiksi myös ennen kesää? Luennoilla kun ei voi neuloa hihoja isoihin neuleisiin.Tunnisteet: , , ,

3 Comments:

At 07:02, Blogger Ledde said...

Onnittelut V-projektin loppuunsaattamisesta!
Tuo talvimekko on ihana, voisitko millään rustata ohjetta siihen?
T. äidinvanhimmanveljentytär

 
At 21:45, Blogger K said...

Kiitos onnitteluista! Voisin yrittää kirjoitella jonkinlaisen ohjeen mekosta. Laita vaikka sähköpostia mulle osoitteeseen etunimi.sukunimi@gmail.com, niin voin lähettää vastausviestinä sitten, kun olen kirjoitellut ohjeen.

 
At 14:34, Blogger MysteryKnitter said...

Looks awesome! You can knit!

 

Lähetä kommentti

<< Home